Masový vrah Jan Pavel II., vychcanost mnichů, tažení nenažraného Schwarzenberga za majetky. Toto sdělil někdo, o kom v posledních dnech často píšeme a chodily mu ošklivé vzkazy. Podívejte

21.06.2015 18:41

Umělec, filozof a signatář Charty 77 Milan Kohout přivedl veřejnost k úžasu svým vystoupením v pořadu Máte slovo, kde s extravagantní pokrývkou hlavy prohlásil Čechy za rasisty a vyzval k tomu, abychom k odčinění historické viny každý přijali nějakého uprchlíka.

Masový vrah Jan Pavel II., vychcanost mnichů, tažení nenažraného Schwarzenberga za majetky. Toto sdělil někdo, o kom v posledních dnech často píšeme a chodily mu ošklivé vzkazy. Podívejte
Foto: Archiv M. Kohouta
Popisek: Milan Kohout

Poté zaujal ještě svým dramatickým přednesem, se kterým předčítal internetové reakce, které mu na vystoupení v pořadu Michaely Jílkové přišly. Nebylo to však poprvé, co tento vystudovaný strojař z Plzně a dramatický umělec z Bostonu značně rozvířil veřejné mínění.

VIDEO S PŘEDČÍTÁNÍM OHLASŮ ZDE

V roce 2013 poskytl rozhovor deníku Haló noviny. Byl to ještě čas Nečasovy vlády, která tvrdě protlačila církevní restituce, a rovněž ministra financí Miroslava Kalouska, jenž prosazoval řešení doporučovaná nadnárodními finančními institucemi. A Milan Kohout se do nich pustil skutečně zostra.

Církevní restituce mu tehdy vadily tolik, že se zapojil do aktivit skupiny kolem Lenky Procházkové a Václava Dvořáka, která tehdy byla lídrem protirestitučního křídla. Kohout sám měl zásadní výhrady k samotné víře, k čemuž jej prý přivedly zkušenosti ze života v USA. „Tam panuje v převážné části země téměř středověký náboženský diktát mysli. Byl to pro mě úplný šok! Já bral text Bible jako metafory pro hlubší filozofickou diskusi a najednou jsem potkával davy lidí, kteří brali věty v Bibli naprosto doslovně a věřili v chození po vodě, neposkvrněná početí, boží syny a jejich tryskové odlétání do nebes a podobné idiocie urážející zdravý rozum,“ žasl Kohout. Rychle mu prý došlo, že jestliže takovíto lidé ovládají nejmodernější zbraně, není vůbec vyloučeno, že se jednou celá zeměkoule navzájem vyvraždí.

PŘEČTĚTE SI ŽIVOTOPIS MILANA KOHOUTA

„Jen se podívejte, co příšerných tragédií a válek vyvolala a stále dále vyvolávají náboženství! Bush v jednom projevu prohlásil, že mu k útoku na Irák zavelela Bible,“ vyprávěl zděšeně. Později prý zjistil, že úplně stejně to chodí ve všech náboženstvích. „Stačilo vlézt na Tchaj-wanu do buddhistického chrámu a pozorovat, jak tam stojí fronta lidí, kteří pálí peníze v chrámové peci, aby, jak jim řekli ti vychcaní mniši, jejich zemřelí rodiče netrpěli hlady v posmrtném životě. Ale když jsem chtěl velmi ostentativně spálit skutečnou dolarovou bankovku, tak mě tlustý mnich zadržel a poručil mi si za ni koupit jejich »chrámové peníze«, které tam na místě tiskli nějakými razítky. Vychcanost do nebe volající! Všechny náboženské instituce jsou jen parazity na společnosti,“ dodal. Proto se mu prý skutečně zvedl žaludek, když zjistil, že se v České republice chtějí tyto „kriminální organizace“ zmocnit obrovských majetků, které jim přitom ani nikdy nepatřily.

Celý rozhovor ZDE

Katolická církev navíc podle něj nejen krade, ale i masově vraždí. A to včetně slavného papeže Jana Pavla II., kterého jeho souvěrci chtějí prohlašovat za svatého. „Jezdil po Africe a v době, kdy se jako požár šířila infekce HIV, naprosto vědomě poroučel milionům katolickým náboženstvím oblblých oveček, že nesmějí používat kondomy. Tím on osobně způsobil smrt statisíců, možná i milionů lidí,“ připomíná. A dodává, že pokud chceme označovat za masového vraha Stalina kvůli hladomoru na Ukrajině, musíme k němu přiřadit i tohoto církevního funkcionáře. „Jestli nějaká organizace prohlásí masového vraha za váženého člena své organizace, je logické a legitimní považovat i tuto organizaci za zločinnou,“ dodal Kohout v roce 2013.

Podobně rázně přistupuje i k západnímu ekonomickému systému. Přímo v USA jej postavili před soud za akci Oprátky na prodej, protestující proti chování bank. Ty se prý zcela utrhly ze řetězu. „Uvolněné regulace trhu s akciemi (mimochodem díky pravicové kampani postavené na pádu východoevropských socialistických systémů a na argumentaci typu ‚podívejte se, jak tam ti lidé cinkají klíči a chtějí, aby nesvázaný kapitalismus řídil společnost‘) dovolily těm odporným, nenažraným a arogantním bankéřům vynalézt nové nástroje na trhu s akciemi a vytvořit neuvěřitelnou bublinu v obchodování s ‚balíčky hypoték‘. Bankéři nutili chudým rodinám hypotéky i s tím vědomím, že si je nebudou moci dovolit splácet, protože hypotéky během jednoho dne balili do různých balíků (fondů) a okamžitě je prodávali dalším nenažraným bankéřům, kteří je zase s dalším obrovským ziskem prodávali dál. A celou horkou bramboru samozřejmě jednoho dne už nebylo komu se ziskem prodat a celá pyramidová hra splaskla a zhroutila se,“ popsal Milan Kohout západní ekonomický systém. Dodává, že on sám své „oprátky“ vystavoval před Bank of America, jednou z nejzločinnějších. Vyhrožovali mu prý čtyřmi měsíci vězení, ale nakonec jej osvobodili.

Jak systém funguje, Kohout ukázal i na zážitku, když byl v roce 2011 vpuštěn do pořadu ČT Před půlnocí, kde pohovořil o kapitalismu jako o totalitě a nebral si servítky ani vůči samotné ČT. „Pořad byl odvysílán asi jen díky tomu, že to bylo živé vysílání. Redaktorka mi potom řekla, že se režisér rozhodoval, zda to neutnout během pořadu,“ prozradil.

VYSTOUPENÍ MILANA KOHOUTA NA ČT V ROCE 2011 ZDE

A servítky si nebral ani vůči českému disentu, který před svou emigrací jako signatář Charty 77 poznal skutečně zevrubně. „Pro mě je také šokující, že velká část bývalého undergroundu zamrzla v přemýšlení kdesi v dobách husákovské normalizace. Vytvořil jsem na to název ‚zastydlý antikomunismus‘. Jako by nechtěli vidět, že nepřítel a nebezpečí je dnes někde úplně jinde, a tím, že pořád bojují proti levičáctví, vlastně podporují dnešní vykořisťovatelskou skupinu, která většinu z nich ještě více zotročí,“ vysvětlil.

Neuvěřitelným příkladem je podle něj skupina lidí, jako je Ludvík Vaculík, kteří natáčeli předvolební spoty pro Karla Schwarzenberga. „Jak se musí v duchu chechtat třeba takový bezpáteřní Schwarzenberg, když mu v jeho nenažraném tažení za majetky a propagaci totalitní katolické církve pomáhají tito zastydlí antikomunisté,“ žasne.

Vrcholem prý byla akce s plackou „Volím Karla“, kde šlechtického konzervatice spodobnili jako punkera Sida Viciouse. Ten by přitom podle Kohouta tohoto šlechtice „nakopal do prdele“. Poslední slovo však v Haló novinách raději vytečkovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…