Mastil karty na mobilu. A teď je Válkovi v Senátu ještě hůř

10.02.2022 12:51 | Ze sítí

V Senátu se projednává pandemický zákon a vláda si nemůže být jistá, že bude schválen. Do horní komory ho přišel obhajovat i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, který hrozil nouzovým stavem, pokud nebude schválen. Ovšem když hovořili senátoři, ministr začal hrát na mobilu karty. A senátor Horník ho začal peskovat. Ale nebyl sám.

Mastil karty na mobilu. A teď je Válkovi v Senátu ještě hůř
Foto: Repro Twitter
Popisek: Ministr Válek hraje v Senátu pasians

Dnes se na plénu Senátu probírá pandemický zákon. Přítomný je i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, který hrozí, že pokud zákon neprojde, bude muset vláda situaci řešit vyhlášením nouzového stavu. Ovšem vystoupení ostatních senátorů zřejmě ministra příliš nezaujalo. Podle svědectví hned několika senátorů při projevech na chytrém telefonu hrál pasians, dle Seznam Zpráv na Válkovu zálibu upozornil senátor STAN Horník.

Což senátoři nezapomenuli odsoudit. „Ministra zdravotnictví při projednávání pandemického zákona nezajímáme. Raději hraje karty. A když ho kvůli tomu osloví kolega Horník, tak lže, že jedná s ministerstvem,“ pustil se do ministra senátor Canov.

„Dneska jsem chtěl s ministrem Válkem v Senátu diskutovat o pandemickém zákoně. Dokonce jsem ho od řečnického pultíku oslovoval. Ptal jsem se. Ale vůbec nereagoval. Jen koukal do telefonu. Myslel jsem, že řeší neodkladné ministerské záležitosti. Ale jak se ukázalo, bylo to jinak,“ vyčetl ministrovi Václav Láska. Ten již v minulosti deklaroval, že i přesto, že varování odpůrců pandemického zákona považuje za přehnaná, nehodlá pro schválení pandemického zákona hlasovat.

Láska se následně omluvil. „Omlouvám se ministru Válkovi za zveřejnění fotky jeho mobilu. Jednal jsem ve zkratu, kdy jsem byl rozčílený z toho, že pan ministr nereagoval na mé oslovení od pultíku. Nicméně zveřejňování fotky něčího mobilu není to, jak bych se chtěl jako politik prezentovat.“

Senátor Hraba karty nezmiňoval. Ale o Válkovi také nehovořil dvakrát přívětivě. „Po dvou hodinách jednání Senátu o pandemickém zákonu a (ne)vysvětlování ze strany ministra Válka musím říct, že to asi nebude tím hantecem…“ odtušil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…