Máte orgasmus? Malé pindíky ze čtvrté cenové. Vandalismus na plakátech SPD má pokračování

05.10.2021 17:05

Kompenzují si komplex méněcennosti? „Asi z toho, že mají malé pindíky a pod rouškou noci, když ničí majetek jiných, prožívají orgasmus.“ Poslanec Jaroslav Holík už se směje vandalům, kteří se snaží ničit kampaň SPD. Hovoří o „čtvrté cenové“ a těch, kteří radostně hýkají, jak to těm populistům, fašistům a extremistům nandali. „Pokud nemůžou vyhrát, tak budou alespoň škodit,“ dodává Holík s tím, že bude podáno trestní oznámení.

Máte orgasmus? Malé pindíky ze čtvrté cenové. Vandalismus na plakátech SPD má pokračování
Foto: archiv J. Holík
Popisek: Ničení kampaně SPD na Zlínsku

Kvůli ničení kampaně SPD už se poslanec Jaroslav Holík směje. „Zlo se opět podepsalo. V ústavu pro duševně choré asi organizovali vycházku,“ komentuje s nadsázkou zdevastované plochy politické reklamy na Zlínsku. Některé z plakátů byly posprejované černými nápisy. „Hele ‚ZLO‘. A hned dvě: Jedno už se naučilo podepisovat, zatímco druhé ‚chudáček‘ stále negramotné, stále negramotné,“ glosuje poslanec Holík výsledek práce vandalů.

Poničená politická reklama SPD na Zlínsku. Foto: J. Holík

Jeden z nejznámějších kandidátů SPD do voleb na Zlínsku přes hořký smích připouští, že je mu stejně trochu smutno. A to nejen ze sbírání trosek. „Když zbabělci nemají dost odvahy, aby za mnou přišli a řekli: ‚Jardo, v tomto s tebou nesouhlasíme a nebudeme tě volit.‘ Namísto toho, zahaleni v kapucích, si kompenzují komplex méněcennosti. Asi z toho, že mají malé pindíky a pod rouškou noci, když ničí majetek jiných, prožívají orgasmus,“ uvažuje už opět se smíchem Holík. Podle jeho informací šli vandalové cíleně a naprosto záměrně po likvidaci kampaně SPD.

Na jiném plakátu škrtli tvář kandidáta, slogan i název hnutí.

Posprejovaný plakát na Zlínsku. Foto: J. Holík

Dalším z výtečníků pak zřejmě došel sprej a soustředili se pouze na plochu politické reklamy. Cíleně tak, aby utrhli plakát hned pod hlavami poslance Holíka a předsedy SPD Tomia Okamury.

Roztrhaná plocha reklamy. Foto: J. Holík

Tento banner skončil na zemi.

Zničená reklama na Zlínsku. Foto: J. Holík

Případ z Uherského Hradiště. Dřevěný kůl v portrétu Okamury

Kreativní byli i vandalové v Uherském Hradišti. Na tamní demolici venkovní kampaně SPD upozornil před pár dny Parlamentní Listy lídr kandidátky ve Zlínském kraji, lékař Vladimír Zlínský. Do „plotovky“ tady kopali, ulomili část stojanu a dřevem prorazili plochu poutače přímo do portrétu předsedy SPD Tomia Okamury. „Útočníci museli použít celkem brutální sílu, protože dřevěné nosiče byly poměrně bytelně zkonstruované,“ poznamenal Vladimír Zlínský, lídr kandidátky SPD ve Zlínském kraji k případu v Uherském Hradišti. Připomeňme, že šlo o místo, které vyhradilo SPD město Uherské Hradiště.

Poutač v Uherském Hradišti. Foto: archiv V. Zlínský

Na ničení kampaně vadí členům nejen to, že musí věnovat další čas a peníze řešení škod. „Naši názoroví protivníci předvádějí hlubokou nenávist k nám a neúctu k základním demokratickým principům, a to nevěstí do budoucna nic dobrého pro nás, ani pro naše podporovatele a i celou naši společnost,“ shrnul Zlínský. A pro všechny, kdo se „baví“ kopáním do prezentace hnutí, vzkazuje přes PL toto: „Nenecháme se zastrašit a budeme pokračovat v naší činnosti a práci, i kdybychom měli přijmout jejich výzvu k názorové eskalaci, i když si ji hluboce nepřejeme. Dále bych chtěl připomenout staré pořekadlo, že ryba smrdí od hlavy, a tím mnohé výroky našich politických oponentů, které podobnému chování agresivních jedinců otvírají dveře. Před nenávistí a násilím nepoklekneme.“

Holík: Bude podáno trestní oznámení

Po případech na Uherskohradišťsku se členové SPD ještě nechtěli obracet na politici, protože materiální škoda nebyla tak vysoká. Teď už budou postupovat jinak. Poslanec Jaroslav Holík se hodlá obrátit i na policii. „Protože hodnota všech zničených boardů už přesáhla částku přestupku a tak se stává trestným činem, bude, spolu s fototografiemi z termokamery, podáno trestní oznámení,“ konstatuje.

Poslanec ze Zlínska Jaroslav Holík na závěr dodává: „Vizitka politické kultury našich ‚demokratických‘ spoluobčanů, kteří teď, ve ‚čtvrté cenové‘, radostně hýkají, jak to těm populistům, fašistům a extremistům nandali. Jo, pokud nemůžou vyhrát, tak budu alespoň škodit.“ Na adresu vandalů poznamenává: „Doufám, že při policejním výslechu hochy odvaha neopustí.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Daniela Černá

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…