Médiím nevěřte, radí čtenářům bývalý novinář Martin Komárek. A pak vysvětloval, že i muslimové mají svá práva...

18.06.2016 9:24

Na kauzu údajného ovlivňování zpravodajství televize Prima či na kontroverzní výrok advokátky Kláry Samkové, v němž přirovnala islám k nacismu a komunismu, se ptali čtenáři poslance Martina Komárka (ANO) na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Poslanec dnes na tyto otázky odpověděl.

Médiím nevěřte, radí čtenářům bývalý novinář Martin Komárek. A pak vysvětloval, že i muslimové mají svá práva...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

„Je Klára Samková vinna ze spáchání přečinu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, když v projevu uvedla, že islám je stejný jako nacismus, fašismus a komunismus?“ zajímalo čtenáře, který se podepsal jen jako Jaroslav K.

Poslanec odpověděl, že o vině musí rozhodnout soud. „Osobně podporuji právo na úplnou svobodu názorů,“ podotkl s tím, že se Samkovou ale zásadně nesouhlasí. „Plně podporuji ústavně zaručenou svobodu náboženského vyznání (samozřejmě v souladu se zákony České republiky),“ dodal poslanec Martin Komárek.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Další čtenář zase poukázal na článek, podle kterého Babišovi důvěrníci z Agrofertu měli vliv na rozdělování dotací. „Stále budete tvrdit, že je to jen antikampaň?“ zeptal se čtenář Komárka.

Ten odpověděl, že zprávy z médií „nelze brát beze všeho jako pravdu“ a že celou věc bude moci zhodnotit teprve poté, co OLAF a policie celou věc vyšetří.

Analýza zpravodajství Primy má být hotová v září

Kauzy údajného manipulování zpravodajství televize Prima ve věci uprchlíků se týkal dotaz dalšího čtenáře. Podle jeho názoru „provařené neziskovky a jejich různí přisluhovači nasadili do televize krtka, který donáší, pomlouvá a zcela jistě i trochu fabuluje“. „Co říkáte na tyto StB praktiky? Mne osobně by zcela určitě mnohem víc zajímaly záznamy z interních porad iDNES, Aktuálně.cz či České televize, to bychom se ale dozvěděli zajímavých věcí o tom, jak se oblbují občané!“ ptal se čtenář.

Komárek reagoval tím, že jej vůbec nezajímají žádné záznamy z interních porad. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání prý zadala analýzu, která má zjistit, zda televize Prima porušila zákon. „Zákon totiž ukládá audiovizuálním médiím vysílat objektivní a vyvážené zprávy,“ podotkl Komárek s tím, že výsledky analýzy budou známy v září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…