Megakauza na Slovensku. Toto podepsal slovenský šéf policie: Evropané jsou nevolníci pracující na migranty. Na migraci profitují neziskovky a „sluníčkáři“. A Merkelová...

27.01.2017 8:25

Slovenský policejní prezident Tibor Gašpar byl na koberečku u prezidenta republiky Andreje Kisky. Gašpar se totiž podepsal pod prohlášení nezávislého sdružení Hospodářský klub, v němž se mimo jiné praví, že z Evropanů se v době migrační krize stávají nevolníci pracující na migranty. Za tuto porobu můžeme údajně poděkovat i německé kancléřce Angele Merkelové. Kiska se teď na policejního prezidenta zlobí.

Megakauza na Slovensku. Toto podepsal slovenský šéf policie: Evropané jsou nevolníci pracující na migranty. Na migraci profitují neziskovky a „sluníčkáři“. A Merkelová...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Šéf slovenských policistů Tibor Gašpar se podepsal pod prohlášení Nezávislého ekonomického fóra Hospodářského klubu. V textu, jenž spatřil světlo světa 19. ledna, se praví, že z Evropanů se stávají v důsledku migrační krize nevolníci.  „Dnes jsme dokonce svědky toho, jak se z Evropanů stávají nevolníci ve vlastní zemi díky uplatňování lidskoprávního imperialismu ze strany protinárodně orientovaných struktur,“ stojí v prohlášení. A to není všechno. „Současná migrace je precizně politicky a mediálně připravený střet s naší evropskou civilizací,“ lze se v textu také dočíst.

Na migrační krizi údajně profitují neziskové organizace a tzv. sluníčkáři. Vodu na mlýn jim údajně posílá německá kancléřka Angela Merkelová, která otevřela brány ekonomickým migrantům. Podobných myšlenek je prohlášení plné. Podepsal se pod něj nejen slovenský policejní prezident, ale i děkan Univerzity Komenského v Bratislavě Jozef Masarik nebo Vojtěch Tkáč, exministr práce za Hnutí za demokratické Slovensko .

Zatímco Kiska se na policejního prezidenta zlobí, slovenský premiér Robert Fico či ministr vnitra Robert Kaliňák mlčí. Kaliňák poznamenal pouze, že jde o vyjádření soukromého názoru. Kiska naproti tomu poukazuje na to, že prohlášení je plné zavádějících informací. Současná ministryně spravedlnosti Lucie Žitňanská ze strany Most-Híd spolu s médii a opozicí připomíná, že policejní prezident má více dbát na to, co říká. Měl by zůstat nestranný a nevměšovat se do politických debat. Migrace je i politické téma.

Slovenská média Gašpara kritizují nejen za to, že prohlášení podepsal, ale také za to, že svůj podpis nechce vysvětlit, ani odvolat, podotýká např. Marián Leško v textu pro server Trend.sk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …