Merkelová napravuje přešlap s imigranty. Zde je její plán

24.10.2015 10:51

Podle serveru Svobodnéfórum.cz má německá kancléřka Angela Merkelová plán, jak vyřešit uprchlickou krizi v Evropě. Příliv migrantů chce regulovat již na Blízkém východě či na hranicích Evropské unie. Merkelová tak chce zřejmě napravit svůj předchozí „omyl“, kdy uprchlíky do zemí Unie pozvala. Nyní chce smysluplně a jasně formulovat azylovou politiku.

Merkelová napravuje přešlap s imigranty. Zde je její plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Německo nyní prosazuje, a hodlá v tom pokračovat, povinné a trvalé kvóty pro rozdělování stovek tisíc lidí přicházejících z Blízkého východu. Výsledkem má být celoevropské řešení, které nahradí často protichůdné strategie vlád zemí Evropy. 

Plán se podle serveru zaměřuje především na tzv. balkánskou cestu, což je hlavní cesta migrantů jdoucích ze Sýrie přes Turecko a Řecko do Evropy. Má být stanoven maximální počet uprchlíků, kteří do Evropy budou moci odejít. O ostatní se postarají hostitelské země, ale za pomoci evropských peněz. V současné době se velmi intenzivně o návrhu jedná s Tureckem.

  • Původní text ZDE

V prosazování plánu je nutné postupovat obezřetně, aby nedošlo k radikalizaci a protestům veřejnosti. Plán by měl být financován z celoevropské daně. 

Merkelová v souvislosti s plánem zároveň Turecku slibuje, že budou obnoveny a urychleny rozhovory o vstupu Turecka do Unie. Brusel zemi nabízí tři miliardy eur – na náklady spojené s pobytem uprchlíků. 

Dohoda by se však měla týkat nejen Turecka, ale i Jordánska a Libanonu, které rovněž přijímají migranty. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…