Merkelová tehdy otevřela hranice, vzpomínáte? A šok z Německa: Tlak, aby děti mohly mluvit turecky

19.08.2020 19:39

Bývalá poslankyně za ODS Helena Mallotová se na svém Facebooku vyjádřila k situaci v Německu. Nejdříve připomněla to, čeho se dopustila Angela Merkelová před pěti lety, a pak se podivila nad německým školstvím. Migranti se chtějí prý vzdělávat po svém. Bude se vůbec v německých školách mluvit německy? K celé situaci se vyjádřil i bývalý speechwriter Mirka Topolánka Martin Schmarcz.

Merkelová tehdy otevřela hranice, vzpomínáte? A šok z Německa: Tlak, aby děti mohly mluvit turecky
Foto: Václav Fiala
Popisek: Angela Merkelová na velkoplošné obrazovce na předvolebním setkání v Pasově

Mallotová píše: „Je to pět let, co Merkelová, aniž by k tomu dostala souhlas Bruselu, natož pak kohokoliv z vedení členských států, otevřela v roli samozvaného diktátora hranice EU.“ A dodává: „Za těch pět let se náš svět od základů proměnil, a dokonce v mnoha ohledech i zhroutil. Vzpomínáme si vůbec ještě, co všechno by tenkrát vůbec nebylo možné?“ Bývalý blízký spolupracovník premiéra Topolánka Martin Schmarcz ji v komentářích trochu poupravil.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí
V dalším příspěvku Helena Mallotová uvádí postřehy z německého tisku: „Rodiče dětí s migračním pozadím chtějí na některých německých školách prosadit, aby jejich děti směly ve škole mluvit turecky.“ To vidí Mallotová jako zásadní problém, protože v takovém případě by podle ní byla ohrožena integrace dětí. A uvádí i příklady: „Např. v Blumbergu, městu na okraji Schwarzwaldu, má škola 43 % dětí s migračním pozadím, navíc ze 16 různých národů. Pokud se v takovýchto školách, jakých jsou v Německu tisíce, má podařit děti vzdělávat a socializovat, pak to jde jenom jednou společnou řečí, a sice důsledně během vyučování i o přestávkách, a třeba i na školním dvoře.“ Takovou řečí má být podle Mallotové pouze němčina.

„Někteří rodiče s migračním pozadím a jejich právníci to nechtějí pochopit. Dokonce se ozývá, že se jedná o násilnou germanizaci.“ Poukazuje bývalá poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…