Mezitím v Saúdské Arábii: Fotbalistovi národního týmu byl přímo na hřišti ostříhán "neislámský" účes

11.04.2016 19:17

Fotbalista národního týmu Saúdské Arábie se musel nechat ostříhat než nastoupil do začátku zápasu. Přímo na hřišti tak museli naběhnout zaměstnanci klubu s nůžkami a zbavit ho jeho nízkého číra. Majitelé klubu je totiž označili za neislámské. Informuje The Daily Mail.

Mezitím v Saúdské Arábii: Fotbalistovi národního týmu byl přímo na hřišti ostříhán "neislámský" účes
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Waleed Abdullaha, brankáře saúdského fotbalového týmu Al Shabab, čekalo velké překvapení. Než totiž nastoupil do brány, přiběhli k němu zaměstnanci klubu a na pokyn majitele jej nůžkami ostříhali.

Abdullah měl totiž na hlavě malé číro, které se však vůbec nelíbilo konzervativním šejkům, kteří klub vlastní. Ti jej považovali za neislámské a tak muselo dolů, ještě než se začalo hrát.

Rozhodčí a trenéři se chytali za hlavu, zatímco Abdullahovi kolem ní kmitaly nůžky. Vše v souladu s rozhodnutím saúdských úřadů bojovat proti nové módě v účesech, kterou přinášejí právě mnohdy extravagantní hráči fotbalu.

Vedoucí saúdskoarabské oranizace mládeže volal po naprostém zákazu excentrických účesů už i u olympijské komise a u mnohých sportovních federací.

Jeden z komentátorů webu Al Jazirah uvedl, že tyto sestřihy jsou „proti islámu a saúdským tradicím“. Zároveň volal po zavedení sankcí na ty fotbalisty, kteří inspirují mládež k tomu, aby nosila podobné účesy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …