Michal Horáček: Moje kandidatura? Nebudu mít ani tiskového mluvčího

22.09.2016 7:41

Kandidovat na prezidenta republiky je podle textaře a producenta Michala Horáčka velké sobectví. I z toho důvodu se ještě nerozhodl, zda do boje o Pražský hrad půjde. Píše o tom server iDNES.cz.

Michal Horáček: Moje kandidatura? Nebudu mít ani tiskového mluvčího
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař Michal Horáček

Jak uvádí Horáček, předvolební kampaň před volbami se pojí se ztrátou soukromí. A ta doléhá i na rodinu kandidáta. Právě z toho důvodu vnímá Horáček ono sobectví. „Vím, že je to poškodí,“ říká.

I přestože z jeho úst nikdy nezaznělo jasné ano, budu kandidovat, netají se Horáček tím, že připravuje již i program pro oslovení voličů. Předvolební kampaň, které by se případně účastnil, by chtěl vidět jako souboj myšlenek, nikoliv billboardů. 

Původní text ZDE.

„Toužím po tom, aby přímá volba byla naplněna jako přímá bez prostředníků a billboardů a bez celé šarády okolo. Nebudu mít ani tiskového mluvčího. Proč bych měl mít alibi na to, že pán místo mě něco špatně řekl? To já si to radši řeknu sám a vypiju si to,“ uvedl Horáček, který se nyní při svých cestách republikou seznamuje s problémy obyvatel. Podle jeho slov cesty po krajích odbouraly mnoho předsudků.

Řeč přišla i na prezidenta Miloše Zemana, jenž v květnu letošního roku prohlásil, že Horáčka nezná. Slavného textaře tento výrok nepřekvapil ani neurazil. „Každý máme jenom 24 hodin denně a každý sledujeme něco jiného, posloucháme jinou hudbu,“ rýpl si do Zemana v souvislosti s ruskou punkovou skupinou Pussy Riot, o níž se Zeman často vyjadřuje. „Ty zase neznám já. Každý máme jiné hudební gusto,“ uvedl.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…