Michálek po hlasování zůstal místopředsedou Pirátů

04.11.2019 22:45

Jakub Michálek dnes ustál hlasování členů Pirátské strany a zůstal jejím místopředsedou. Ani jedna ze tří volených možností – pro odvolání, proti odvolání a odročení rozhodnutí na lednové jednání celostátního fóra – nezískala nadpoloviční počet hlasů. Jednání tak skončilo bez usnesení. ČTK to potvrdila mluvčí Pirátů Karolína Sadílková. Ve čtyřdenní internetové volbě se vyjádřilo 770 členů, což je 76 procent z celkového počtu 1008.

Michálek po hlasování zůstal místopředsedou Pirátů
Foto: Piráti
Popisek: Jakub Michálek

O odvolání Michálka z vedení strany hlasovali Piráti od pátku 1. listopadu do pondělní 22. hodiny.

Hlasovat mohli členové pro všechny možnosti, žádnou, to znamená odevzdat prázdný lístek, nebo cokoli mezi tím. Hlasů proti Michálkovu odvolání bylo 371, pro odvolání 294 a pro odročení 184. Aby se jedna z variant stala platnou, musela by získat 386 hlasů.

Podnětem k hlasování byl příspěvek vedoucí personálního odboru Pirátů Jany Koláříkové na stranickém fóru, která minulý týden hovořila o Michálkově arogantním jednání a psychické šikaně podřízených. Europoslanec Mikuláš Peksa následně uvedl, že by rezignoval na funkci místopředsedy, pokud jím Michálek zůstane. Michálek v reakci uvedl, že nikoho nešikanoval, ale má vysoké nároky na výkon lidí.

V lednu v Ostravě strana na celostátním fóru zvolí nové vedení. Šéf pirátských poslanců Michálek už dříve oznámil, že na pozici místopředsedy znovu kandidovat nebude. Chce se pak věnovat jen práci předsedy poslaneckého klubu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…