Michálek z kauzy Drobil a spisovatel Topol. To jsou favorité zelených do voleb

24.06.2012 18:34

Za Stranu zelených budou v podzimních volbách kandidovat do Senátu spisovatel Jáchym Topol a Libor Michálek. Ten se „proslavil“ kauzou bývalého ministra životního prostředí Pavla Drobila, když na konci roku 2010 upozornil na možnou korupci.

Michálek z kauzy Drobil a spisovatel Topol. To jsou favorité zelených do voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Michálek

Libor Michálek, známý tím, že upozornil na údajnou korupci Pavla Drobila, bude na podzim kandidovat do Senátu za Stranu zelených. Podrobnosti však hodlá sdělit až v pondělí. Podmínkou jeho kandidatury totiž byla podpora od koalice stran. "Teď nemám informace o tom, jak jednání dopadlo," vysvětlil pro Týden.cz.

Spisovatel a Jáchym Topol hodlá kandidovat ve volebním obvodu Mladá Boleslav. Nabídku dostal od předsedy středočeských zelených Lukáše Tůmy. "Poprvé jsem to odmítl, protože jsem se zalekl. Tu nabídku jsem přijal až později," dodal Topol.

S městem zatím neměl nic společného, přesto si věří. "Osobní vazby s regionem mohou být na překážku. Můžu považovat za přednost, že na Boleslavsku nemám bratrance, kterému by patřil kravín, nebo spolužáka u policie,“ tvrdí.

Zapojení spisovatele Topola podporuje předseda zelených Ondřej Liška. Nepředpokládá, že by mohl pohořet jako jiní umělci v historii. "Někdy to vyjde, někdy ne. Na člověku není důležitá jeho profese, ale to, čeho chce dosáhnout," prohlásil Liška. "Jde o mezinárodně uznávaného umělce.Teď se ukazuje, že intelektuálové u nás nejen kritizují, ale jsou schopní jít do toho a převzít zodpovědnost,“ dodal.

Jáchym Topol je básník, spisovatel a novinář. V roce 2010 získal Cenu Jaroslava Seiferta. Napsal například knihy Anděl nebo Kloktat dehet. Jeho bratrem je Filip Topol ze skupiny Psí vojáci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…