Michalu Haškovi se daří a ještě si polepšil. Podívejte se sami

28.08.2014 12:23

Průzkum společnosti SANEP týkající se popularity hejtmanů českých krajů ukázal, že hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů zůstává nejoblíbenějším šéfem kraje. Spolu s Jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou (oba ČSSD), který je na druhém místě, dostal kladné hlasy od více než padesáti procent obyvatel svého kraje. A primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) dopadl takto.

Michalu Haškovi se daří a ještě si polepšil. Podívejte se sami
Foto: red
Popisek: Šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek s hejtmany

„Nejlépe hodnoceným představitelem územně samosprávných celků - krajů, mezi něž patří i hl. město Praha, zůstává nadále hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek. Ten si navíc s aktuální podporou v souhrnu 53,2 % kladných hlasů obyvatel Jihomoravského kraje oproti červnu polepšil o 1,1 procentního bodu. Michal Hašek, který se významně zasadil o záchranu brněnského světového mistrovství silničních motocyklů Grand Prix ČR, tak mohl v srpnu získat kladné hlasy i od příznivců závodu MotoGP,“ píše agentura. Druhým nejoblíbenějším hejtmanem je jihočeský hejtman Jiří Zimola. Spolu s Haškem se těší tak vysoké oblibě u obyvatel svého kraje, že obdržel nadpoloviční většinu kladných hlasů. Třetí příčku obsadil liberecký hejtman Martin Půta (SLK).

Celý průzkum ZDE

A jak je to na opačné straně žebříčku? Úplně poslední skončil plzeňský hejtman Václav Šlajs se ziskem 22,6 procenta kladných hlasů. Předposlední skončil hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc (oba ČSSD). A třetí příčku od konce obsadil pražský primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) se ziskem 24,2 % kladných hlasů.

Šetření společnosti SANEP také ukázalo, že téměř 73 procent respondentů by uvítalo přímou volbu hejtmanů. Ukazuje to, že občané stojí o posílení prvků přímé demokracie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…