Milí Němci, máte, co si zasloužíte. Jiří Vyvadil vyzývá sousedy, ať se konečně vzpamatují

22.12.2016 16:19

„Milí Němci, máte to, co si zasloužíte,“ napsal v souvislosti s teroristickým útokem v Berlíně advokát Jiří Vyvadil na serveru VašeVěc.cz. Každý národ má podle něj takovou vládu, kterou si zaslouží a nebo ještě přesněji, kterou si zvolí.

Milí Němci, máte, co si zasloužíte. Jiří Vyvadil vyzývá sousedy, ať se konečně vzpamatují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vyvadil

„Uprostřed projevů zděšení a výkřiků odporu mnohých našich i světových politiků je dobré si racionálně uvědomit, že vše má nějakou příčinu a zejména Němci by měli vědět, že jejich chybná volební rozhodnutí mají neblahé následky. Triumf Merkelové a spol. vyúsťuje mimo jiné i v teroristický útok v Berlíně v tomto týdnu…,“ myslí si Vyvadil. 

Podle něj je ale těžké chápat to zděšení. Neboť prý každý věděl, že to musí dříve či později přijít, každý ví, že tento útok určitě není posledním. „A každý ovšem zároveň ví, že lví podíl na této situaci má současná německá vláda na čele s Angelou Merkelovou, která terorismu v tzv. západních demokraciích napomáhá snad nejvíce, a to minimálně v trojím smyslu,“ zmínil následně Willkomenkultur Angely Merkelové. 

Původní text ZDE.

„I druhá část odpovědnosti a možná mnohem významnější leží mimo jiné na vládě Angely Merkelové. Západ na čele s Angelou mohutně podporoval tzv. umírněné povstalce proti vládě Bašára Asada. O koho jde, plasticky ukázal terorista, jinak turecký policista, který, zastřeliv ruského velvyslance, provolával: To je za Aleppo… Ale za jaké Aleppo? No za an-Nusru. A An-Nusrá, podporovaná Západem a samozřejmě Německem, se jasně k atentátu na ruského velvyslance přihlásila,“ dodal a vzpomenul na podle něj až hysterické reakce celé německé politické scény, která chtěla proti Rusku vyhlašovat další sankce, když odstraňovalo teroristy.

„Konečně třetím důvodem současné rozkolísané situace v Evropě je aktivita Západu a jmenovitě zejména Merkelové při násilném státním puči v Kyjevě, který odstranil legitimního prezidenta a odstartoval občanskou válku, která přivedla Ukrajinu na pokraj zhroucení. Mimochodem, nikdy nebyla v takovém stavu za času Janukovyče…,“ poznamenal, že vše souvisí se vším a Evropa se stala jedním neurotickým bojištěm balancujícím na hraně války.

„Nemohu litovat Němce za to, co se událo v tomto týdnu. Jestliže i dnes přes 50 % z nich podporuje Angelu Merkelovou jako budoucí kancléřku a jestliže její strana stále má kolem 35 % ve volebních preferencích, není Němcům pomoci. Dokud se nevzpamatují a neodvrhnou celou stávající vládnoucí politickou scénu, musí počítat s tím, že bude hůř. A zaslouženě. Řekl bych dokonce, že to rovnováze v Evropě prospěje…,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…