Milionové odměny šéfům DPP v Praze: Záhada, říká poslanec

10.05.2012 13:41

V prosinci, lednu a únoru letošního roku si mělo sedm vysoce postavených manažerů Dopravního podniku rozdělit odměny za bezmála devět milionů. Měla mezi nimi být i bývalá tisková mluvčí.

Milionové odměny šéfům DPP v Praze: Záhada, říká poslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na schodech v metru

Nejvíce si měl přilepšit bývalý ekonomický ředitel Ivo Štika (2,8 milionu) a Jaroslav Stůj (2,6 milionu). Ten působil po odchodu Martina Dvořáka dva měsíce i ve funkci generálního ředitele. Další statisíce si pak měli mezi sebou rozdělit ostatní manažeři a také bývalá tisková mluvčí DPP Ilona Vysoudilová. Ta si měla přilepšit o více než čtyři sta tisíc korun.

Dopravní podnik bude celou záležitost vyšetřovat a v případě pravdivosti obvinění bude finanční částky vymáhat zpět. Zároveň se podle současného ředitele Vladimíra Liche bude snažit podobným případům zamezit pomocí nových interních směrnic.

"Každého teď asi napadne, odkud se vzaly peníze na tak velké odměny. Jestliže je dopravní podnik tak výdělečný, proč nejsou zisky investovány zpět do firmy? Proč nevzrostou platy řadových zaměstnanců? Proč třeba nesníží jízdné? Sám jsem se hned lekl této kacířské myšlenky. Vždyť kdyby se snížila cena jízdenek, klesl by dopravnímu podniku zisk a jeho manažeři by neměli na vysoké odměny. Myslím, že nejen Dopravní podnik, ale i jeho zřizovatel, tedy pražský magistrát, by měly urychleně lidem vysvětlit, jak je nakládáno s prostředky, které pocházejí z větší části z našich peněženek," uvedl pro ParlamentníListy.cz poslanec Jiří Rusnok (LIDEM).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…