Ministerstvo zdravotnictví podle Okamury ohrožuje zdraví občanů

23.08.2021 18:36 | Ze sítí

SPD požaduje přiznat lidem s protilátkami proti covidu-19 bezinfekčnost. Ministerstvo zdravotnictví řízené Adamem Vojtěchem však stále trvá na tom, že pozitivní test na protilátky jako doklad o bezinfekčnosti uznávat nebude. „Ministerstvo zdravotnictví navíc oznámilo, že nedoporučuje vyšetřování protilátek před vakcinací. V podstatě tím říká, že kdo nebyl doposud očkován, měl by se bez měření protilátek nechat naočkovat. Přitom víme, že pokud měl někdo protilátky a byl současně naočkován, měl po očkování zdravotní problémy. Ministerstvo zdravotnictví tak fakticky ohrožuje zdraví občanů,“ uvedl předseda SPD ve svém pravidelném videu na Youtube.

Ministerstvo zdravotnictví podle Okamury ohrožuje zdraví občanů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Podle Okamury je neuznávání protilátek diskriminací neočkovaných občanů a rozdělování společnosti na očkované a neočkované. „Přitom podle imunologů je hladina protilátek jedním z kritérií, podle kterých se následně určuje počet dávek očkování. Tedy těch protilátek, které nyní nechce ministerstvo zdravotnictví neočkovaným uznat. Ministerstvo zdravotnictví přitom zcela vážně uvažuje o očkování 3. dávkou vakcín právě z důvodu nízké hodnoty protilátek,“ uvedl. 
 
 
To je pro SPD, které se staví proti povinnému očkování, zcela nepřijatelné. Očkování musí být výhradně na základě dobrovolnosti. 
 

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12719 lidí
Vláda ANO a ČSSD dále podle Okamury šikanuje a ponižuje neočkované a netestované děti. „Minulý týden vyšlo dlouho očekávané nové mimořádné nařízení ministerstva zdravotnictví. Od 1. září budou do škol vpuštěny i děti bez testu na covid, musejí ale mít po celou dobu nasazeny roušky. Děti bez testu nesmějí ale při hudební výchově zpívat a při tělesné výchově mohou žáci bez testu cvičit jen venku a nesmějí po hodině používat sprchy. Ve školních jídelnách budou muset netestované děti sedět odděleně od očkovaných/testovaných. Testování ve školách je povinné, pokud zákonný zástupce odmítne své dítě otestovat a nedovolí mu nosit roušku, dítě nebude vpuštěno do školy, musí nastoupit na výuku doma, kdy mu škola zadá, co se má za 14 dní naučit, aby nezaostával,“ uvedl Okamura. 
 
Tato opatření při návratu dětí do škol označil jako chaos a zmatky. Vláda se podle něj tímto mimořádným opatřením rozhodla diskriminovat děti, které jsou testované či očkované anebo prodělaly onemocnění covid-19 od těch, které jsou zdravé, ale nejsou testované. To je pro hnutí SPD zcela nepřijatelné, a proto proti těmto vládním opatřením podávají správní žalobu. 
 
„Požadujeme návrat všech dětí do škol, a to bez podmínek! Zároveň odmítáme testování a povinné očkování dětí,“ uzavřel Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…