Ministr Holcát bude šéfem lékařů starajících se o Zemana

31.07.2013 6:30

Prezident Miloš Zeman bude mít své dvanáctičlenné lékařské konzilium. Šéfem týmu, který bude dbát o prezidentovo zdraví, se stane ministr zdravotnictví Martin Holcát. Informuje o tom deník MF Dnes. Svá lékařská konzilia měli také předchozí dva prezidenti Václav Klaus a Václav Havel.

Ministr Holcát bude šéfem lékařů starajících se o Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Martin Holcát

Zatímco konzilia Havla i Klause se většinou scházela, pokud měli prezidenti nějaký zdravotní problém, setkání Zemanova týmu budou častější. "My počítáme s tím, že experti se budou scházet spíš na pravidelných schůzkách," řekl MfD prezidentův kancléř Vratislav Mynář. Práce v konziliu je čestná, bez nároku na honorář.

Zemana bude ošetřovat také fyzioterapeut Kolář

Členem Zemanova lékařského týmu bude i známý fyzioterapeut Pavel Kolář, který se staral i o Havla a Klause. Kolář léčí například Zemanův zanícený palec na noze, na který si prezident stěžoval krátce po svém zvolení. "Oslovili mě z prezidentské kanceláře, zda bych mu nepomohl s bolestí nohy. Jeho problém spočívá v tom, že má v oblasti nohou horší vedení nervů, což vzniká u určitého procenta lidí s cukrovkou," řekl deníku Kolář.

Zeman je momentálně po plánované operaci zubů a chystá se na dovolenou na Vysočinu, kde má chalupu. Naposledy média o zdravotním stavu hlavy státu informovala v souvislosti s jeho květnovým vystupováním při otevírání komory s korunovačními klenoty. Hrad tehdy Zemanovy nejisté pohyby omlouval virózou.

Ještě jako kandidát na prezidenta absolvoval Zeman před rokem v létě operaci očí, při níž mu lékaři Ústřední vojenské nemocnice v Praze odstranili šedý zákal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…