Ministr Podivínský v resortu zrušil celé jedno oddělení

01.11.2013 16:41

Podle informací serveru Týden.cz zrušil ministr životního prostředí v demisi Tomáš Jan Podivínský (KDU-ČSL) jedno celé oddělení svého resortu. Jde o sektor Dobrovolných nástrojů, který měl na starosti např. přidělování dotací občanům, kteří dobrovolně chránili životní prostředí ve svém okolí.

Ministr Podivínský v resortu zrušil celé jedno oddělení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedním z kandidátů do voleb je také současný ministr v demisi Tomáš Podivínský. Je lídrem v Moravskoslezském kraji

Resort opustí podle informací serveru minimálně osm lidí a jejich agenda přejde na jiné pracovníky ministerstva. Děje se tak v rámci reorganizace. "Nebyly to jen výpovědi, ale i dohody mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Byla to standardní reorganizace," říká mluvčí Ministerstva životního prostředí (MŽP)  Matyáš Vitík.

Ona reorganizace může souviset také s tím, že ministerstvo omezuje granty pro občanská sdružení, která se věnují ekologii. Kritici upozorňují na to, že oproti roku 2011 tyto dotace klesnou až o osmdesát procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akt EU o svobodě médií: Spíš pravý opak. Novým heslem jsou „systémová rizika“

20:13 Akt EU o svobodě médií: Spíš pravý opak. Novým heslem jsou „systémová rizika“

Europoslanci v půlce března podpořili Evropský akt o svobodě médií (EMFA) coby pravidla, která má za…