Ministr Stropnický přistoupil k vyhazovům

03.02.2014 14:17

Ministři nového kabinetu postupně propouštějí některé své náměstky. Jde o ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka, ministra zemědělství Mariana Jurečku i šéfa resortu obrany Martina Stropnického.

Ministr Stropnický přistoupil k vyhazovům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

Nový ministr obrany mezi svými náměstky nechce lidi, kteří byli dosazeni za předchozích vlád. „Mohu potvrdit, že ve funkci končím," uvedl pro Aktuálně.cz Libor Tejnil, který dosud zastával funkci náměstka pro ekonomiku a před půl rokem ho jmenoval Vlastimil Picek.

Podle Tejnila končí také personální náměstkyně Lenka Ptáčková Melicharová a Libor Karásek, který se dosud staral o obranné akvizice a byl kdysi starostou Uherského Hradiště za ODS.

Karásek měl pod sebou i Národní úřad pro vyzbrojování, přes který se uzavírala většina vojenských nákupů. „Rozešli jsme se slušně podáním ruky. Vysvětlil mi, že jako nový ministr chce mít mezi svými nejbližšími spolupracovníky svůj tým," komentoval svůj odchod Karásek.

„Pan ministr výměnu zdůvodnil jednoduše výměnou politické garnitury," potvrzuje i Tejnil.

Otázkou je ale post prvního náměstka. Od dubna loňského roku ho zastává bývalý diplomat Daniel Koštoval, jenž se podílel například na doladění nové smlouvy na pronájem stíhaček Gripen. Na dotazy Koštoval nereaguje, podle informací serveru se o něm ale uvažuje na nově zřizovaném místě státního tajemníka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…