Ministr Toman vstoupí do ČSSD. A jaké má další plány?

26.02.2019 16:23

Ministr zemědělství Miroslav Toman dnes odevzdá přihlášku do sociální demokracie. Chce tím podpořit předsedu Jana Hamáčka a vedení strany před nadcházejícím volebním sjezdem v Hradci Králové. Toman to dnes řekl novinářům v Lidovém domě, sídle ČSSD, píše ČTK.

Ministr Toman vstoupí do ČSSD. A jaké má další plány?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Toman, ministr zemědělství

O stranické funkce nemá zájem, chce se dál věnovat odborné činnosti. Připomněl, že stanovy ČSSD ani jeho kandidaturu neumožňují. Toman byl dosud nestraník, kterého do koaliční vlády Andreje Babiše (ANO) nominovala sociální demokracie.

Toman prohlásil, že jeho dosavadní spolupráce s Hamáčkem ve vládě funguje a že pro něj bylo ctí, když ho sociální demokracie loni navrhla do vlády. Nyní chce současnému vedení ČSSD vyjádřit podporu tím, že se stane členem strany. „Rozhodně nemám ambici dělat velkou politiku, já chci podpořit sociální demokracii a chci se věnovat svojí odborné činnosti,“ řekl ministr. Volební sjezd ČSSD se bude konat v pátek a sobotu v Hradci Králové.

Devětapadesátiletý Toman je považován za člověka blízkého prezidentu Miloši Zemanovi. Ministrem zemědělství byl i v letech 2013 až 2014 ve vládě Jiřího Rusnoka, která vznikla ze Zemanovy iniciativy přes nesouhlas většiny stran zastoupených ve Sněmovně a nezískala důvěru poslanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…