Ministr je v koncích. Od pondělí nejspíš vsadí na starý registr

12.07.2012 7:50

Nový registr vozidel za bezmála 47 milionů stále nefunguje, tak jak má a přidělává řidičům starosti. Nemůžou si registrovat nové auto anebo staré přepsat na nového majitele. Ministerstvu už dochází trpělivost a se tak v případě, že se stav nezlepší, vrátí od pondělí ke starému a osvědčenému registru.

Ministr je v koncích. Od pondělí nejspíš vsadí na starý registr
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

S informací přišly středeční Lidové noviny. "Od pondělí začne fungovat starý registr. Nezjedná-li dodavatel nápravu," nechal se slyšet ministr dopravy Pavel Dobeš. Podle něho v případě, že dodavatel systém neopraví do středečních 17 hodin, se úřady vrátí ke starému registru. A to od pondělí. Chyby v systému přidělávají vrásky také policistům, protože se někteří zoufalí řidiči rozhodli vydat se se svým neregistrovaným vozem na české silnice. "V legislativě žádná výjimka není. Museli bychom ty řidiče začít pokutovat," řek novinám šéf dopravní policie Leoš Tržil. Dotazy řidičů a také prodejců aut, kteří mají problém nové auto v řádném termínu převést na nového majitele, zahlcují ministerstvo.

"Řada lidí už se na nás začala obracet se stížnostmi. Zelená linka ministerstva dopravy je přetížená," řekl Zdeněk Neusar z tiskového odboru ministerstva dopravy. Lidé totiž začínají přicházet také o dovolené, na které se rozhodli jet autem, anebo se obracejí se stížnostmi na placená parkoviště, na kterých museli stát několik hodin, protože se u registrů tvořily několikahodinové fronty. Dobeš už v úterý dodavatele varoval, že v případě dalších problémů bude ukládat vysoké sankce, které se mohou vyšplhat až na 500 milionů korun a mohou být uděleny opakovaně. Už teď se ministr nechal slyšet, že dodavatelé za špatně odvedenou práci neuvidí ani korunu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…