Ministryní školství by mohla být Klasnová, myslí si Peake

26.03.2012 20:31

Jako vhodnou kandidátku na místo po ministru školství Josefu Dobešovi označila vicepremiérka Karolína Peake manželku Víta Bárty Kateřinu Klasnovou. Věci veřejné podle ní rozhodnou o Dobešovu nástupci do týdne až deseti dnů.

Ministryní školství by mohla být Klasnová, myslí si Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

"Koho jsem ještě nezmiňovala, ale tajně si jako na možnou kandidátku na tuto pozici myslím, je moje kolegyně Kateřina Klasnová," uvedla v rozhovoru pro Radiožurnál vicepremiérka Peake. Klasnová se k tomu zatím nevyjádřila.

Klasnová mluvila o Dobešově odchodu první

Bártova manželka Klasnová je nyní místopředsedkyní Sněmovny a Věcí veřejných. V únoru také vůbec jako první vysoce postavený politik nejmenší vládní strany veřejně řekla, že by její strana mohla Dobeše vyměnit, když do konce března nevyřeší problém s čerpáním miliard z fondů Evropské unie.

Dobeš opouští ministerstvu k 31. březnu poté, co vyjádřil svůj nesouhlas s dalšími škrty na svém ministerstvu. Nechce být tím, kdo bude učitelům snižovat platy. Po jeho rezignaci však volali politici i veřejnost - kvůli reformě vysokých škol, státním maturiám nebo právě kvůli problémům s čerpáním dotací z EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…