Mitrofanov se rozepsal. Rusům nevadí dokonce ani to, že neuvidí Eurovizi a Oscary

25.06.2022 20:01

Zkušený publicista narozený ještě v dobách Sovětského svazu Alexandr Mitrofanov má za to, že se Rusko uzavírá do sebe, a vysvětluje, proč to celé řadě Rusů vlastně nevadí.

Mitrofanov se rozepsal. Rusům nevadí dokonce ani to, že neuvidí Eurovizi a Oscary
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov v textu pro server Českého rozhlasu napsal, že Rusko se po rozpoutání války na Ukrajině uzavírá samo do sebe.

„Rusko opustilo Radu pobaltských států, likviduje jednotný evropský vzdělávací systém a přemítá o návratu ke kombinaci carské a sovětské výuky. Dokonce pohrdlo hudební soutěží Eurovize a uvažuje o vlastní show, kde by se muselo zpívat jen rusky. Jsou rovněž slyšet návrhy o zřízení čistě ruského Oscara, který by se jmenoval Euroasijská filmová cena, či o odchodu ze Světové obchodní organizace a ze Světové zdravotnické organizace. Rusko vystoupí ze Světové organizace cestovního ruchu. Uvažuje o opuštění Mezinárodního měnového fondu,“ napsal Mitrofanov.

A obyčejní Rusové podle něj budou vlastně spokojení, protože západní sankce sice jejich zemi neprospívají, ale oni mají pocit, že se s jejich zemí opět musí v mezinárodním měřítku počítat, protože se nebojí ukázat sílu. A za to prý budou chválit svého vládce a žádat víc krve. V tuto chvíli Vladimira Vladimiroviče Putina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…