Mladá dívka z Vídně odešla od rodiny. Její bratr ji ubodal k smrti. Rodina pocházela z...

20.09.2017 10:20

Ve Vídni vyšetřují další kriminální případ, který potvrzuje vysokou zločinnost mezi afghánskými migranty. Tentokrát nejde o více méně již tradiční znásilnění, ale o vraždu. Patrně o vraždu ze cti.

Mladá dívka z Vídně odešla od rodiny. Její bratr ji ubodal k smrti. Rodina pocházela z...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Rozdávající oběd

V pondělí byla v hlavním městě Rakouska zavražděna čtrnáctiletá afghánská dívka svým o čtyři roky starším bratrem. Mezi oběma sourozenci došlo k hádce a osmnáctiletý Afghánec posléze vytáhl nůž a svoji mladší sestru ubodal k smrti. Policie již pachatele děsivého činu zajistila a ten se také ke spáchání trestného činu přiznal. Nicméně odmítl, že by vraždu plánoval, a tvrdil, že jednal v náhlém afektu, čehož hluboce lituje.

Důvodem sourozenecké hádky byla skutečnost, že se čtrnáctiletá dívka o několik dní dříve přestěhovala do centra pro mladistvé, protože se doma necítila příliš „komfortně“. Bratr se ji snažil přesvědčit nejprve po dobrém a podle policejního důstojníka Haralda Söröse argumentoval mimo jiné smutkem rodičů. Dívka se však nenechala přesvědčit a naopak se pustila do kritiky rodičů. To Afghánce popudilo natolik, že se neudržel a vytáhl nůž.

Celý text v němčině je ZDE.

Anketa

Dělá Zeman dobře, když volá po bezpodmínečné podpoře Izraele?

90%
10%
hlasovalo: 5755 lidí

Vyšetřování je teprve na začátku, ale některé indicie nasvědčují tomu, že šlo o klasickou „vraždu ze cti“. Tyto případy se obvykle dějí v situaci, kdy se muslimská dívka nechová podle představ své rodiny. Odchod z domova v tak mladém věku by takovým důvodem být bezpochyby mohl. Až další vyšetřování prokáže, jestli dívce nevyhovoval přísný islámský režim v rodině. Už nyní ale vzbuzuje výpověď afghánského vraha pochybnosti.

Jeho advokátka Astrid Wagnerová například tvrdí, že hlavním důvodem sporu byla skutečnost, že dívka nechtěla chodit do školy. Něco takového nicméně vehementně popírá mluvčí centra pro mládež, kam se muslimská dívka uchýlila. „Vzdělání pro ni bylo naopak velmi důležité,“ tvrdí Petra Mandlová. Zároveň také dodává, že rodiče proti přestěhování své dcery nic zásadního neměli. To by nasvědčovalo, že její bratr jednal na vlastní pěst, a nikoli na příkaz rodičů.

Jak uvádí deník Kronen Zeitung, osmnáctiletý Aghánec není vídeňské policii úplně neznámý. V nedávné minulosti vůči němu bylo zahájeno soudní řízení kvůli krádežím a vyhrožování. Opět se tak potvrdilo, že Afghánci patří v rámci migrantů k největším „potížistům“. V červenci letošního roku uvedly úřady, že v roce 2015 spáchali Afghánci 2,3 % všech sexuálně motivovaných trestných činů. V rakouské populaci přitom tvoří 0,2 %.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…