Mladí Ukrajinci. Dokončili studia a hned na frontu. Zelenskyj u důstojnické školy děkoval

25.03.2023 7:43 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke svým spoluobčanům. Ale také k Rusům. „Ukrajina neodpustí urážky našeho lidu, neodpustí mrtvé a zraněné,“ zdůraznil. Poděkoval všem mladým lidem, kteří se v současné situaci rozhodli studovat na důstojnických školách a posléze sloužit své zemi přímo v bitevním poli.

Mladí Ukrajinci. Dokončili studia a hned na frontu. Zelenskyj u důstojnické školy děkoval
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v projevu ke svým spoluobčanům prozradil, že se zúčastnil ukončení studia dalších účastníků důstojnické školy. Všem připomínal, že tito důstojníci hned nastoupí ke svým jednotkám a hned se začnou podílet na obraně své vlasti před ruskými agresory.

„Jsem vděčný našim chlapcům a dívkám, kteří si zvolili takovou cestu služby Ukrajině, budoucnosti ukrajinského národa – cestu důstojníků. Děkuji všem rodinám našich mladých profesionálních vojáků za takové syny a dcery,“ pravil Zelenskyj.

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí
Vedle toho v předvečer Dne Bezpečnostní služby Ukrajiny poděkoval všem jejím pracovníkům. „Služba byla plně mobilizována pro skutečnou obranu státu. A nyní přináší Ukrajině takové výsledky, na které může být každý z nás jen hrdý,“ nechal se slyšet Zelenskyj.

V tentýž den se prý také setkal se zástupci Světové banky a jednal o pomoci pro svou zemi.

„Samozřejmě jsme se zaměřili na obnovu – na vše, co je třeba udělat v mnoha ukrajinských městech a vesnicích, které utrpěly teroristickými útoky okupantů. Obytné budovy, sociální infrastruktura, ekonomická základna – to vše je třeba obnovit. A děkuji partnerům za pochopení, že klíčové je načasování a koordinace úsilí,“ řekl ukrajinský prezident.

Pár slov věnoval i situaci na frontě a poděkoval všem, kteří zadržují nepřítele. Námořní pěchotě, dělostřelcům a mnoha dalším vojákům a vojačkám. Ať už vojákům standardní armády, či příslušníkům tajných služeb a mnoha dalším za to, že chrání životy civilistů. Každý ruský nepřítel musí podle Zelenského vědět, že za každý takový útok Rusové zaplatí.

„Nepřítel to musí vědět: Ukrajina neodpustí urážky našeho lidu, neodpustí tyto mrtvé a zraněné. Všichni ruští teroristé budou poraženi. Děkujeme všem, kteří přibližují ukrajinské vítězství! Sláva všem, kteří bojují za Ukrajinu! Věčná památka všem, kterým Rusko a jeho teroristická válka vzala život! Sláva Ukrajině!“ rozloučil se se svými spoluobčany.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

včera německý poslanec bundestagu českého původu a se skvělou češtinou vysvětlil pozadí ukrajinského konfliktu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetarik123 , 25.03.2023 11:32:12
vřele doporučuji - šílené souvislosti až z nich mrazí

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …