Mladý novinář rozjíždí akci: Posílejte, co chodí vašim babičkám a dědečkům na email

01.11.2019 14:15

Novinář Deníku N Filip Titlbach vyrazil do boje proti řetězovým e-mailům, jejich prostřednictvím se totiž v české společnosti šíří celá řada nesmyslů. Ve shodě s českou eurokomisařkou Věrou Jourovou tvrdí, že by mladší lidé měli svým rodičům a prarodičům vysvětlit, že ne všechno, co se v řetězových e-mailech píše, je pravda. A zastavit jejich přeposílání.

Mladý novinář rozjíždí akci: Posílejte, co chodí vašim babičkám a dědečkům na email
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Eurokomisařka Věra Jourová již v červnu tohoto roku sdělila serveru Aktuálně.cz, že by mladí lidé měli pomoci svým rodičům a prarodičům s ověřováním informací, které si přečtou na internetu, např. v řetězových e-mailech, které často obsahují celou řadu zavádějících informací.

Už jsem mluvila s mladými youtubery, ať osloví svoje vrstevníky a vyzvou je, ať se baví s babičkou a s dědečkem. Ať je nenechávají samotné u počítačů, nenechávají je dostávat se do stavů strachu a hysterie. Nevidím za tím jen společenskou škodlivost toho, že se distribuují nějaké lživé informace. Pro mě je to i obrázek toho, že máme seniory, kteří jsou tomu vystaveni kvůli tomu, že jsou s tím sami. To je obrovský společenský problém,“ prohlásila Jourová v červnu tohoto roku.

Anketa

Ohrožují Zeman a Babiš nezávislost České televize?

11%
89%
hlasovalo: 18987 lidí
A Filip Titlbach se k ní v rámci výzvy „přetrhni řetěz“ o pár měsíců později přidal.

„Oslovte svoje babičky a dědečky, postujte, co jim chodí do mailů, a zkuste také vysvětlovat, že ne všechny přeposlané zprávy od jejich kamarádů se zakládají na pravdě. Zkuste jim nabídnou alternativu, kde hledat ověřené informace. Přetněte řetěz, uděláte dobrou věc,“ požádal své spoluobčany na sociální síti Twitter novinář.

Sám požádal svou babičku, aby mu přeposlala řetězové e-maily, které se k ní dostávají. Zjistil, že řada z nich se týká migrantů a uprchlíků, naznačují, že se na Evropskou unii valí migranti, kteří se zde budou chovat nevděčně.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…