Moderátor rádia šokoval Nečase v přímém přenosu

26.06.2010 18:26

Předseda ODS Petr Nečas byl v přímém přenosu pořadu Frekvence 1 zaskočen informací, že se moderátora Luboše X. Veselého pokoušel podplatit člověk ze státní firmy. Šéf občanských demokratů se o záležitost začal okamžitě zajímat.

Moderátor rádia šokoval Nečase v přímém přenosu

Moderátor pořadu Pressklub Luboš Xaver Veselý položil v přímém přenosu lídru ODS Petru Nečasovi otázku, jak by měli korupci zabránit běžní občané a vzápětí dodal: „Víte, pane Nečasi, mně byl totiž poprvé v mém životě nabídnut úplatek, a to na 50 tisíc korun. Chtěli po mně, abych do svého pořadu pozval člověka z jedné státní firmy, aby mohl pošpinit jiného člověka. Já jsem ho odmítl, ale jelikož na to nemám důkaz, tak to nemohu oznámit," šokoval posluchače i samotného Nečase.

„Po skončení pořadu vám osobně sdělím, kdo a z jaké firmy to byl," řekl moderátor Veselý. „Tak to mě bude velmi zajímat, protože jak jste řekl, je to nějaká státní firma," odvětil Nečas.

Langer odešel se ctí

Hovořilo se dále o spojování ODS s korupcí. Petr Nečas doufá, že se i jeho straně podaří očitit své dobré jméno. Věří, že přestože to bude náročná a dlouhá cesta, ODS se nakonec podaří očistit od nekalých živlů, kteří dělají straně špatné jméno.

„Žádný výbor osobního blaha ale zakládat nebudeme. Je to pouze o odvaze říci těm lidem, že jsou neodpovědní, a že je v té funkci nechceme. Nenominovat je na kandidátku, nezvolit je do vedení," říká Nečas.

Samozřejmě se setkal i s negativními reakcemi, s tím však počítal. Vyzdvihoval ale Ivana Langera, s jakou grácií odešel.

„Jeho voliči takzvaně vykroužkovali. On to ale přijal s pokorou, na nic a na nikoho se nevymlouval. On si vytvořil zčásti vlastní vinou zčásti nezaslouženě jistý mediální obraz. Byl to ale pracovitý člověk. Není potřeba do něj kopat. Zadupávat do země tyto lidi mi přijde nevkusné a zbytečné. A to myslím obecně," prohlásil budoucí premiér.

O Johnovi si nemyslím, že je něčí loutka

Politikům, kteří jsou z pozadí ovládaní jinými lidmi, říká Petr Nečas „marionety". Nemyslí si ale, že by to byl předseda Věcí veřejných Radek John, o kterém se to často tvrdí. „John se chová jako člověk, který přišel do politiky z jiného prostředí, ale je to člověk inteligentní, přemýšlivý. Nemám důvod si o něm myslet něco jiného," tvrdí budoucí pravděpodobně premiér.

Co bude dělat ODS s Mirkem Topolánkem? Podle Nečase je to na něm. Nevidí důvod, proč mu někde vydržovat teplé místečko, na druhou stranu ale tvrdí, že člověk s jeho zkušenostmi - přeci jen předsedal Evropské unii. Má spoustu zkušeností z vysoké i mezinárodní politiky - by se neměl jen tak zahazovat.

Dovolená nejspíš nebude

Navzdory tomu, že se kvapem blíží letní prázdniny, Nečas si nejspíše žádnou dovolenou nevybere. Bude mít spoustu práce. „Ani vlastně nevím, kdo by mi dovolenou musel schválit. Musím si to zjistit," řekl zaskočený Nečas.

V poslední době hodně zanedbává rodinu. „Mé rodině to vadí, ještě si na to nezvykla. Snažím se být alespoň co nejvíce s nejmladší dcerkou a trochu jí to usnadnit," říká. Jinak ale přiznal, že když je chvilka volna, hned usne.

Čtěte více:


Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…