Muž podává trestní oznámení na vládu a ministry. Kvůli metylalkoholu

30.10.2012 22:22

Jan Bouček z Nečic na Vysočině podává trestní oznámení na vládu a ministry, kvůli nimž podle jeho slov umřelo 30 občanů ČR a 80 má poškozeno zdraví. Vše se týká kauzy metylalkoholu.

Muž podává trestní oznámení na vládu a ministry. Kvůli metylalkoholu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Částečná prohibice. Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Podle Jana Boučka směřuje trestní oznámení na premiéra Petra Nečase, vicepremiérku pro boj s korupcí Karolínu Peake, ministra spravedlnosti Pavla Blažka, ministra vnitra Jana Kubiceho, ministra financí Miroslava Kalouska, zemědělství Petra Bendla a zdravotnictví Leoše Hegera. Dále jmenuje i generálního ředitele celní správy a „neznámé pachatele“.

Ti všichni podle něj mohou za smrt a zranění lidí způsobených konzumací metylalkoholu. „Kausa metylalkohol svědčí o tom, že selhaly kontrolní orgány státu. Občan platí daně a za své peníze má právo požadovat, aby státní správa fungovala bezchybně,“ stojí v trestním oznámení, jehož znění Bouček zaslal do redakce ParlamentníchListů.cz.

„Na problém s nelegálním lihem poté v r. 2008 v pořadu Na vlastní oči upozorňoval Radek John, který doslovně uváděl, že každá druhá láhev na severní Moravě je padělaná. Současný ministr vnitra p. Kubice před dvěma lety provozoval detektivní kancelář a pro zákazníka mapoval trh s nelegálním alkoholem. […] Pan Kubice se podílel na zprávě, která upozorňovala na naprosto nedostatečnou kontrolu nad trhem s alkoholem,“ píše také v oznámení.

„Stát přes FÚ jen buzeruje živnostníky místo své práce, kterou má vykonávat. Místo řádné práce vláda jen zvyšuje daně poctivým podnikatelům, na druhé straně nechává utíkat milióny a nechává umírat občany ČR,“ stojí v textu, který Bouček zaslal 26. října na Městské státní zastupitelství v Praze.

Jan Bouček vystoupil s řečí proti vládě a kauze s metanolem také na pražské demonstraci 28. října.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …