Muž podává trestní oznámení na vládu a ministry. Kvůli metylalkoholu

30.10.2012 22:22 | Zprávy

Jan Bouček z Nečic na Vysočině podává trestní oznámení na vládu a ministry, kvůli nimž podle jeho slov umřelo 30 občanů ČR a 80 má poškozeno zdraví. Vše se týká kauzy metylalkoholu.

Muž podává trestní oznámení na vládu a ministry. Kvůli metylalkoholu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Částečná prohibice. Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Podle Jana Boučka směřuje trestní oznámení na premiéra Petra Nečase, vicepremiérku pro boj s korupcí Karolínu Peake, ministra spravedlnosti Pavla Blažka, ministra vnitra Jana Kubiceho, ministra financí Miroslava Kalouska, zemědělství Petra Bendla a zdravotnictví Leoše Hegera. Dále jmenuje i generálního ředitele celní správy a „neznámé pachatele“.

Ti všichni podle něj mohou za smrt a zranění lidí způsobených konzumací metylalkoholu. „Kausa metylalkohol svědčí o tom, že selhaly kontrolní orgány státu. Občan platí daně a za své peníze má právo požadovat, aby státní správa fungovala bezchybně,“ stojí v trestním oznámení, jehož znění Bouček zaslal do redakce ParlamentníchListů.cz.

„Na problém s nelegálním lihem poté v r. 2008 v pořadu Na vlastní oči upozorňoval Radek John, který doslovně uváděl, že každá druhá láhev na severní Moravě je padělaná. Současný ministr vnitra p. Kubice před dvěma lety provozoval detektivní kancelář a pro zákazníka mapoval trh s nelegálním alkoholem. […] Pan Kubice se podílel na zprávě, která upozorňovala na naprosto nedostatečnou kontrolu nad trhem s alkoholem,“ píše také v oznámení.

„Stát přes FÚ jen buzeruje živnostníky místo své práce, kterou má vykonávat. Místo řádné práce vláda jen zvyšuje daně poctivým podnikatelům, na druhé straně nechává utíkat milióny a nechává umírat občany ČR,“ stojí v textu, který Bouček zaslal 26. října na Městské státní zastupitelství v Praze.

Jan Bouček vystoupil s řečí proti vládě a kauze s metanolem také na pražské demonstraci 28. října.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…