Muž se chtěl pomstít Babišovi za to, že mu nikdo nepomáhá. Nožem

19.03.2015 21:24

Policie zadržela muže, který během pondělního mítinku ministra financí Andreje Babiše (ANO) v Ostravě vyhrožoval násilím. Televize Prima uvedla, že plánoval útok na Babiše. Podle policie se chtěl pomstít za to, že nikdo neřeší jeho problémy. Muž ozbrojený noži a paralyzérem skončil v psychiatrické léčebně.

Muž se chtěl pomstít Babišovi za to, že mu nikdo nepomáhá. Nožem
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš diskutoval se studenty VŠB-TU Ostrava

Ředitel ostravské kriminální policie Radovan Vojta ČTK dnes řekl, že muž obcházel se svým problémem poslance zvolené za ANO, ale neuspěl u nich. Proto v předsálí Domu kultury města Ostravy, kde se právě konalo setkání veřejnosti s ministrem financí, prohlásil, že si to půjde vyříkat na diskuzi s Babišem. "Při rozhovoru se svědkyní, která vše později oznámila policii, uvedl, že to bude jako v Brodě," upřesnila policejní mluvčí Gabriela Holčáková. V uherskobrodské restauraci Družba v únoru 63letý muž zastřelil osm lidí a pak sebe.

Policie muže i ženu, která ho doprovázela, ještě v ostravském kulturním domě zadržela. U muže našla několik nožů a elektrický paralyzér. Skončil v psychiatrické léčebně v Opavě. Ženu policie po výslechu propustila.

Televize Prima uvedla, že policie vicepremiéra kontaktovala a zajistila jeho zvýšenou ochranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…