Mynář poděkoval čínskému velvyslanci a také Tvrdíkovi. Došlo i na osobní dar

17.04.2020 7:51

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář osvětlil, proč se ve čtvrtek setkal na Pražském hradě s čínským velvyslancem Čang Ťien-minem. „Abych mu poděkoval za to, co Čína pro Česko dělá,“ zdůvodnil. Jednání se zúčastnil i předseda Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce Jaroslav Tvrdík, píše server iROZHLAS.cz.

Mynář poděkoval čínskému velvyslanci a také Tvrdíkovi. Došlo i na osobní dar
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kancléř prezidenta Vratislav Mynář

„Byla to plánovaná oficiální návštěva čínského velvyslance na moje pozvání,“ uvedl Mynář, který na setkání pozval i Tvrdíka. „Abych oběma stranám poděkoval za to, co dělají pro Českou republiku v rámci dodávek humanitárních a hygienických prostředků,“ objasnil důvod, proč schůzku svolal.

Čang od Mynáře dostal osobní dar. „Bylo to jenom proto, abych mu poděkoval za to, co Čína pro Českou republiku dělá,“ doplnil kancléř. Mynář poděkoval také Tvrdíkovi. „Je tím, díky jehož kontaktům došlo k navázání leteckého spojení mezi Čínou a Českou republikou a k tomu, že do dneška proudí pomoc v takovém množství do České republiky,“ dodal.

Česko nakoupilo v Číně v posledních týdnech desítky milionů kusů zdravotních a ochranných pomůcek. Zaplatila za ně asi devět miliard korun. Podle kritiků však nejde z čínské strany o pomoc, ale o předražený obchod. Podle obhájců jinde Česká republika nakupovat podobné množství pomůcek nemohla a díky kontaktům v Číně je získala oproti jiným zemím přednostně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…