Myslím spíš na lidi žijící tady, než na ty v Ghaně, odpálil Landovský návrh Zelených na přijetí pěti tisíc imigrantů

07.09.2018 16:11

Lídr sociální demokracie v Praze, jenž se uchází o post primátora, Jakub Landovský, poskytl rozhovor serveru Novinky.cz. V něm mimo jiné varoval před sestupujícími preferencemi ČSSD a také popřel to, že by se měl stát šéfem české diplomacie.

Myslím spíš na lidi žijící tady, než na ty v Ghaně, odpálil Landovský návrh Zelených na přijetí pěti tisíc imigrantů
Foto: ČSSD
Popisek: Jakub Landovský

Landovský se při zahájení kampaně nechal slyšet, že v Praze by měli sociální demokraté získat pět procent. „Super úspěch by bylo cokoliv dvojciferného,“ dodal vzápětí. Sociální demokracie pak mimo jiné slibuje MHD pro Pražany zdarma. „Ta největší výhoda je, že uvolníme ulice, bude méně aut a čistý vzduch,“ vnímá Landovský. 

Zároveň také uvedl, že základním tématem voleb je bydlení. „Podstatné je, aby Praha myslela na všechny obyvatele a aby i Pražáci, kteří bojují od výplaty k výplatě, měli šanci. Nájem vám sežere z příjmu zdaleka nejvíc peněz. Navrhujeme komplex opatření, která zlevní život v Praze. A nabízíme dlouhodobou vizi na znovuvybudování městského bytového fondu. Vzorem je Vídeň, kde sociální demokracie vládne přes 25 let. Chceme nastavit kvótu, že by 10 procent nově vznikajících bytů, což je asi dva tisíce za rok, dostalo do vlastnictví město,“ zmínil Landovský. 

Původní text ZDE

Své pak řekl i k programu Zelených, kteří tvrdí, že by Praha mohla ubytovat až pět tisíc uprchlíků. Podle Landovského je jakékoliv otevírání příležitostí v tomhle směru špatně. „Zelení by nás v Praze neměli nutit, abychom přijímali uprchlíky. Komunální volby o tomhle být nemají. Netýká se to ani pražské ekonomiky. Myslím spíš na lidi, kteří žijí tady, než na lidi v Ghaně,“ dodal Landovský se slovy, že on sám souhlasí s postojem premiéra Andreje Babiše (ANO). 

„Je důležité zastavit migrační trasy, zastavit pašeráky, zastavit ilegální migraci a stabilizovat země, ze kterých migranti přicházejí, a bojovat proti fenoménům, které ji způsobují, jako je mezinárodní terorismus a rozvrácení států v okolí,“ sdělil Landovský, jenž je v současné době náměstkem ministra obrany. 

Nabídku na post ministra zahraničních věcí podle svých slov nemá. „Garantuji vám, že to není věc, kterou bych řešil. Zajímá mě Praha,“ řekl závěrem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…