NSS zatím dostal pět volebních stížností, dvě z nich vyřešil

01.11.2013 14:54

Nejvyšší správní soud (NSS) už dostal pět stížností na předčasné volby. První stížnost byla podána předčasně, a tak ji soud odmítl, druhá přišla elektronicky bez zaručeného podpisu navrhovatele a NSS k ní nesmí přihlížet. ČTK to dnes řekla mluvčí soudu Sylva Dostálová. Stížnosti lze podávat do soboty 9. listopadu do 16:00.

NSS zatím dostal pět volebních stížností, dvě z nich vyřešil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Stížnosti se například týkají možné neplatnosti voleb v některých okrscích. Jedna přišla z Ostravy, další z Rouchovan na Třebíčsku. Podrobnosti zatím soud nesdělí. Volební senát NSS se bude v nadcházejících dnech scházet k jednáním o těchto i případných dalších stížnostech, doplnila mluvčí.

Výsledky voleb byly vyhlášeny podle volebního zákona jejich publikováním ve Sbírce zákonů ve středu. Od čtvrtka lze až do příští soboty stížnosti podávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …