Na Ovčáčka čekali od Nory Fridrichové. Naštvali ho. A pak se roztočilo něco šíleného

30.04.2020 9:38

Pořad 168 hodin se postaral o to, že smrt Jaroslava Kubery se opět stala řešeným tématem. A zřejmě sháněl informace z Hradu a to od mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ovšem ne v jeho kanceláři, ani ve studiu ČT, ale u Ovčáčkova bydliště. Což mluvčího popudilo a označil to za praktiky StB. Ale dozvěděl se, že má být rád, že se ho "jen ptali".

Na Ovčáčka čekali od Nory Fridrichové. Naštvali ho. A pak se roztočilo něco šíleného
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

Pořad 168 hodin už tento týden vzbudil rozruch reportáží o dopise adresovaném senátoru Kuberovi. A zřejmě ji vzbudí znovu. Není jasné z jakého důvodu, ale reportérka pořadu Nory Fridrichové se snažila dostat odpovědi na otázky z hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka. A to před jeho bydlištěm. Na což si stěžoval na Twitteru: „Špinavé estébácké praktiky ČT! Před chvílí mne před mým bydlištěm přepadla redaktorka pořadu 168 hodin. Kde si ČT sehnala mou soukromou adresu? Schvaluje vedení ČT takové neetické jednání? Požaduji jasnou odpověď a omluvu.“ Tento status sdílel Jiří Ovčáček přibližně ve třičtvrtě na devět.

Velmi záhy se ozval komentátor Aktuálně.cz Martin Fendrych s dotazem. „Vzala Vás na výslech? Mlátila? Mučila elektrickým proudem? Vyhrožovala Nasadila Vám do bytu odposlech? Vydírala Vás? Tušíte, co byla StB?“

„S tímhle stavem už můžete normálně k doktorovi,“ pochyboval o Ovčáčkově zdraví poslanec ODS Petr Bendl.

Od dalších komentátorů se Ovčáček dozvěděl, že má podat trestní oznámení, aby se zjistilo, jakou utrpěl újmu, že má být rád, že to byla „jen“ novinářka, že adresa je prý vedena v rejstříku OSVČ, že je údajně bolševik a kolaborant a že má odpovědět na otázky předsedy Senátu ohledně dopisu pro Jaroslava Kuberu.

„Přepadla? Tak to doufám, že tě nejmíň nakopala do koulí. Přestaň fnukat, začni dělat svoji práci a deníček si piš doma do sešitu,“ ozvalo se. A nebyl to zdaleka jediný příspěvek, který doufal v nějaké násilí na Ovčáčkově osobě.

„Vypláchni si hubu Krtkem, ty nechutný ovčí póvle, spodino společnosti a vlastizrádný hajzle!!!“ vzkázal „pravicový liberál“ Marek Vondrák.

Už se ozvala i sama Nora Fridrichová s vysvětlením: „Kolegyně Kristina Ciroková dnes získala vyjádření kancléře Vratislava Mynáře k čínskému dopisu šéfu Senátu Jaroslavu Kuberovi. Co ale netušila, že hned poté narazí na ulici i na hradního mluvčího. Ovšem pozor! Oslovíte-li Ovčáčka na chodníku = špinavé estébácké praktiky!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…