Na Ukrajině byli zajati ruští výsadkáři, hlásí ČT

26.08.2014 10:40

Ruští vojáci, kteří byli zadrženi na Ukrajině, překročili rusko-ukrajinské hranice omylem a při zadržení nekladli odpor, oznámily dnes agentury ITAR-TASS a Interfax s odvoláním na nejmenovaný zdroj z ruského ministerstva obrany. Ukrajinská tajná služba SBU v pondělí informovala o zadržení deseti ruských výsadkářů v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny.

Na Ukrajině byli zajati ruští výsadkáři, hlásí ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ruská vlajka

Moskva dosud popírala přítomnost ruských vojáků na Ukrajině. SBU ale zveřejnila na internetu videozáznam z výslechu zajatých příslušníků 331. pluku 98. výsadkové divize, ukrajinská média také zveřejnila jejich fotografie. Ruští vojáci byli zadrženi se zbraněmi a osobními doklady.

„Uvedení vojáci se skutečně zúčastnili hlídkování na rusko-ukrajinské hranici, kterou v nevytyčeném a neoznačeném úseku nejpravděpodobněji náhodou překročili. Při zadržení, nakolik je známo, nekladli odpor," tvrdí ruské ministerstvo.

Současně zdůraznilo, že i ukrajinští vojáci mnohokrát překročili společnou hranici, ať jednotlivě, tak v celých skupinách, a to i se zbraněmi a vojenskou technikou. Dohromady šlo o více než 500 vojáků. „Ale žádný zbytečný rozruch jsme kvůli tomu nedělali, prostě jsme na bezpečném místě vraceli na ukrajinské území všechny, kteří si to přáli," dodal zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…