Na ministerstvu zemědělství působí politický náměstek za ČSSD. Je prý neodvolatelný, jelikož dělal Babišovi v PENAMu

10.04.2018 16:00

ParlamentníListy.cz získaly vcelku přesné informace o muži, jehož jména je zcela neznámé. Jedná se o profesionální "poradce" Pavla Veselého, který na resortu zemědělství působí jako politický náměstek. Za ČSSD - více než dva roky.

Na ministerstvu zemědělství působí politický náměstek za ČSSD. Je prý neodvolatelný, jelikož dělal Babišovi v PENAMu
Foto: mze.cz
Popisek: Ministerstvo zemědělství ČR

Veselého agenda, jak vyplývá z oficiálních stránek resortu, žádná není. Zbylí náměstci se totiž zaměřují například na lesní hospodářství, EU, vědu, vzdělávání, zatímco u Veselého je přesné působení na ministerstvu velkou neznámou. Zato se může pochlubit dlouhým životopisem. Ten sestává vesměs z poradenských funkcí.

  • 2013- 2014: poradce senátorského klubu ČSSD
  • 2009: poradce ministra zemědělství
  • 2007 - 2013: poradce poslaneckého klubu ČSSD
  • 2005 - 2006: poradce ministra zemědělství

Jak nám ovšem řekli hned dva sociální demokraté, jeho jméno si dlouhodobě s ničím nespojují. „Víme, že Paroubkovi chodil do Lidového domu čistit akvárium, alespoň se to říkalo," konstatoval jeden z nich. Víc ho prý nezná. Jiří Paroubek ovšem Veselého pochválil. ParlamentnímListům.cz v SMS zprávě uvedl, že se jedná o profesionála.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Co ovšem Veselý, který se na resort dostal za socdem, v tuto chvíli na své pozici ještě dělá? Proč nebyl odvolán? K tomu nám řekl své jeden ze zaměstnanců Agrofertu. Veselý totiž v minulosti (2009 – 2014) působil opět jako poradce, tentokrát v PENAMu, jehož vlastníkem je od roku 2004 Agrofert Holding. „Pan Babiš ho nechce nechat vychodit, prý na to tlačil osobně, víc nevím," konstatoval.

Redakce se samozřejmě snažila na vládě zjistit, co je na tomto tvrzení pravdy, ovšem tisková mluvčí od pátku na dotazy nereaguje. Ministerstvo zemědělství pouze konstatovalo, že personální obsazení politického náměstka bude ministr Jiří Milek řešit, až vláda získá důvěru.

To je ovšem velmi nestandardní postup, jelikož každý ministr obvykle své nejbližší lidi jmenuje ihned. Na bližší dotazy už ministerstvo odmítlo reagovat.

Náměstek bez agendy:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…