Na olympiádu příště i s vlajkou Evropské unie, navrhuje Verhofstadt

06.08.2021 16:48 | Ze sítí

Guy Verhofstadt je bývalý premiér Belgie, europoslanec a svého času řešil i brexit. Nyní se bruselský politik poněkud zasnil. Budou naši sportovci nosit na dalších olympiádách znak Evropské unie? Vypadá to totiž velice pravděpodobně. „EU v počtu zlatých medailí poráží Čínu i Spojené státy, a jsme hrdí Evropané. Máme vrstvy!“

Na olympiádu příště i s vlajkou Evropské unie, navrhuje Verhofstadt
Foto: Youtube
Popisek: Guy Verhofstadt

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí
Kdo je na tom na olympiádě v Tokiu nejlépe, co se týká zlatých medailí? Tipnuli byste si Spojené státy nebo třeba Čínu? Například europolitik, bývalý zástupce evropského parlamentu pro brexit a velký zastánce bruselské integrace Guy Verhofstadt se domnívá, že na olympiádě v počtu zlatých medailí dominuje ve skutečnosti Evropská unie.

Na svém facebookovém profilu totiž napsal: „Zábavný fakt, EU má dohromady více zlatých medailí než USA nebo Čína.“ Belgický politik dále zcela vážně nadhodil, že by „rád viděl vlajku EU vedle státního příslušníka na oblečení sportovců“. „Naše identita má vrstvy – jsme hrdí Italové, Lotyši, Němci, Slovinci, Belgičané... stejně jako Evropané. Náš sport by to měl odrážet!“ dodal téměř až filozoficky.

Co teď s ním? Je možné, že Guye Verhofstadta pouze mrzí a trápí, že jeho rodná Belgie doposud získala na hrách jen tři nejcennější kovy, zatímco třeba právě taková Čína vede tabulku s 34 „zlaty“, a chtěl by jí takto vylepšit skóre. Nevíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …