Na post generálního ředitele České pošty se hlásí 19 lidí

11.04.2018 14:27

Do výběrového řízení na nového generálního ředitele České pošty se přihlásilo 19 uchazečů. Nástupce předchozího šéfa Martina Elkána by měl být znám do konce dubna. Oznámilo to dnes ministerstvo vnitra bez dalších podrobností. Česká pošta tendr nekomentovala. Zprávu přinesla ČTK.

Na post generálního ředitele České pošty se hlásí 19 lidí
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Do 9. dubna bylo možné podávat přihlášky do výběrového řízení na generálního ředitele České pošty. Do tohoto termínu bylo ministerstvu vnitra doručeno 19 obálek. Jména uchazečů sdělíme po ukončení výběrového řízení,“ řekla ČTK Klára Pěknicová z oddělení komunikace ministerstva vnitra, které tendr jako zřizovatel pošty vypsalo.

Uchazeč o post šéfa největšího zaměstnavatele v zemi musí být vysokoškolák s českým občanstvím, musí mít tři roky praxe ve vrcholovém výkonném managementu státem vlastněné firmy a minimálně pět let praxe ve statutárních orgánech nebo vedení jiné obchodní korporace. Musí také umět anglicky a měl by mít prověrku pro přístup k utajovaným informacím stupně „důvěrné“.

Podle dnešních Lidových novin se do tendru přihlásili například bývalý vrchní ředitel financí České pošty Martin Horák, dřívější šéf ICT na poště Tomáš Ječný nebo současný ředitel divize Rozvoj a strategie Ondřej Škorpil.

Ministr vnitra v demisi Lubomír Metnar (za ANO) Elkána odvolal ke konci února, protože podle něho neměl vizi dalšího směřování firmy. Česká pošta by měla mimo jiné zrychlit projekt Pošta Partner, zmodernizovat třídicí uzly či balíková centra, zkvalitnit IT infrastrukturu a zaměřit se více na portfolio služeb, které přinášejí finanční efekty, řekl Metnar. Dočasně poštu vede ředitel divize poštovní provoz a logistika Vít Bukvic.

Česká pošta spravuje 3200 poboček, což představuje jednu z nejhustších sítí v Evropě. Podnik zaměstnává zhruba 30 000 zaměstnanců a v roce 2017 mu klesl zisk o polovinu na 110 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…