Naháč z Úřadu vlády Van Gemund se opět ozývá. Tentokrát jde o zmizelé heslo, které prý může souviset se Zemanem

16.07.2019 20:21

Aktivista Otakar Van Gemund, který na sebe upoutal pozornost např. tím, že hodil do koše věnce, které na Národní třídu položili Tomio Okamura (SPD) či předseda vlády Andrej Babiš (ANO), a rovněž performancí, kdy se s dnešním senátorem Markem Hilšerem svlékal během tiskové konference na Úřadu vlády, se znovu ozývá. Tentokrát kvůli Národní galerii a heslu T. G. Masaryka o tom, že se nemá lhát a krást. Toto heslo bylo umístěno na budovu Národní galerie a server Forum24.cz Pavla Šafra spekuluje, pročpak asi zmizelo.

Naháč z Úřadu vlády Van Gemund se opět ozývá. Tentokrát jde o zmizelé heslo, které prý může souviset se Zemanem
Foto: foto archiv
Popisek: Prezident Tomáš Garrigue Masaryk se spisovatelem Karlem Čapkem

Pokud jste v posledních dnech šli kolem pražského Salmovského paláce, jedné z budov Národní galerie, možná jste si všimli, že z budovy zmizelo slavné heslo Tomáše Garrigua Masaryka „Nebát se, nelhat a nekrást“. Tento transparent na palác nechala instalovat skupina Kaputin, ke které se Otakar van Gemund hlásí.

Je možné, že heslo zmizelo z fasády z technických důvodů, takže může jít o banální záležitost, ale Šafrův server za tímto zmizením hledá hlubší důvody a táže se, zda náhodou slavné Masarykovo heslo nezačalo někomu vadit. Ačkoli prý nikdo nezpochybňuje právo vedení galerie heslo sundat, údajně působí zvláštně, že se tak stalo právě v době, kdy Českou republiku vedou předseda vlády Andrej Babiš (ANO) a prezident Miloš Zeman.

„Odstranění morálního apelu v době, kdy zemi udržuje v politické krizi trestně stíhaný premiér spolu s Milošem Zemanem, který za sebe zjevně nechává rozhodovat partu pochybných podnikatelů napojených na Kreml a ruské státní podniky, jakož i na čínský režim, má však svou daň v symbolické rovině,“ stojí také v textu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…