Násilí v USA povede k dalším regulacím. Bidenův tým si nemohl přát nic lepšího, hodnotí Okamura

08.01.2021 17:14

Předseda SPD Tomio Okamura na svém youtube kanále zveřejnil další video, ve kterém se vyjádřil k posledním aktualitám. Tentokrát se věnoval zavedení eura a oznámil, že je již před říjnovými volbami do Sněmovny jasno, kdo přijetí podpoří. Druhým tématem bylo násilí v USA a nakonec se věnoval novému systému počítání protiepidemického skóre PES.

Násilí v USA povede k dalším regulacím. Bidenův tým si nemohl přát nic lepšího, hodnotí Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Tak už je před klíčovými říjnovými volbami do Sněmovny jasno v otázce přijetí eura v ČR. Koalice Pirátů a STAN potvrdila, že prosazují přijetí eura v ČR. A to samé potvrdila i koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09, která jde také společně do voleb jako jeden subjekt,“ sdělil na začátek videa Okamura a dodal, že přijetí eura prosazuje i ANO a ČSSD. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
„Ukazuje se, že pakliže zvítězí výše uvedené strany, tak zcela reálně hrozí přijetí eura v ČR v příštím volebním období. A opakovaně se potvrzuje, že hnutí SPD je jedinou parlamentní stranou, která je programově proti přijetí eura v ČR, protože to není pro naši republiku a pro naše občany výhodné. V této souvislosti si vzpomínám na nedávné vyjádření Václava Klause ml. z Trikolóry, který řekl, že vystoupení z EU je dětinské a zopakoval tak slova svého otce,“ řekl Okamura a vyzval, voliče, aby ve volbách podpořili SPD, aby mohli zabránit přijetí eura v České republice.
 

Anketa

Vadí vám tempo očkování v ČR?

hlasovalo: 13424 lidí
 
Následně se věnoval tématu násilí v USA, kde se podle jeho slov džbán s předstíranou demokracií utrhl. „Násilí v Kapitolu paradoxně poslouží nejvíce jako záminka k dalšímu omezení práv lidí, další regulaci a kontrole. Nová administrativa si nemohla přát lepší scénář umožňující upevnit moc získanou ve volbách, které vzbuzují řadu podezření z podvodné manipulace. Důvěra lidí, že volby jsou zásadním a účinným nástrojem, jak nezvolit, nebo naopak zvolit své zástupce, jsou červenou linií demokracie. Jak tato důvěra zmizí, zmizí i demokracie a nastupuje totalita a násilí. To je zákon politiky. V USA tato důvěra zmizela. Každý, kdo se podílel a podílí na manipulaci voleb, nese zásadní odpovědnost za konec demokracie. Spravedlivé volby jsou zásadní pro existenci demokracie jako způsobu vlády občanů,“ myslí si předseda SPD.
 

Anketa

Má vláda otevřít horská lyžařská střediska?

62%
hlasovalo: 17967 lidí
Ani v toto videu nechybělo téma ohledně situace s koronavirem. Tomio Okamura se vyjádřil ke změně počítání parametrů pro výpočet skóre PES, kdy ministr zdravotnictví vyslyšel dlouhodobé volání, aby se sledovali nemocní, nikoli zdraví, kdy nový index bude sledovat počty hospitalizovaných.
 
„Je tristní, že systém PES, podle kterého je nucena se řídit celá republika, vláda nastavila před měsícem chybně. A znovu opakuji, vláda by se měla soustředit primárně na ochranu 17 procent ohrožených spoluobčanů a ostatní většinu, což je 83 procent populace, která není ohrožená, nechme žít a pracovat při základních opatřeních. 
 
Takové řešení prosazují i renomovaní epidemiologové. Když nebude fungovat ekonomika, tak nebudou peníze ani na zdravotnictví a na sociální služby. A všichni při pohledu na obrovsky deficitní státní rozpočet vidíme, že stát nemá dostatečné peníze na adekvátní kompenzace zaměstnancům, živnostníkům a firmám postiženým vládními opatřeními, a naše republika se octla na hraně ekonomické propasti,“ dodal na závěr Okamura.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…