Nástupce Ratha to bude mít těžké, říká možná hejtmanka

16.05.2012 14:30

David Rath skončil ve vazbě a zdá se být jisté, že v příštích čtyřech letech již nebude hejtmanem Středočeského kraje v barvách ČSSD. Kdo ho ale nahradí v čele kandidátky pro podzimní krajské volby? Jednou z adeptek je dosavadní náměstkyně hejtmana Zuzana Moravčíková, která však prohlašuje, že ji vyhlídka na hejtmanský post netěší.

Nástupce Ratha to bude mít těžké, říká možná hejtmanka
Foto: hns
Popisek: David Rath má nové boty

Dnes odpoledne bude vedení středočeské ČSSD jednat o tom, kdo by měl nahradit dosavadního hejtmana a poslance Davida Ratha, který sedí ve vazbě, v čele kandidátky pro krajské volby. Potenciálních kandidátů je hned několik, např. stínový ministr školství Marcel Chládek, nebo také náměstkyně hejtmana Zuzana Moravčíková. Ta ve vyjádření pro Deník uvedla, že se přizpůsobí rozhodnutí předsednictva.

SLEDUJEME Rathovo zadržení

„Ta možnost tady je. Dnes zasedá předsednictvo a já se jeho rozhodnutí přizpůsobím. Pokud mě navrhnou a získám dostatečnou podporu, dostatek hlasů, nic jiného mi nezbude. Tato situace mě vůbec netěší, a ať to vezme kdokoliv, bude to mít těžké,“ uvedla Moravčíková.

A zdá se, že kandidatura Moravčíkové na hejtmanku je možná, těméř pravděpodobná. Ve vyjádření pro ČTK ji jednoznačně podpořil např. krajský náměstek pro dopravu Robin Povšík (ČSSD). "Občas si v radě dovolila i vyjádřit svůj vlastní názor, který se lišil od názoru pana hejtmana," míní Povšík, což ji v jeho očích řadí mezi přední adepty na hejtmanský post.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…