Naštvaný Milan Knížák odpovídal na téma rozkradených obrazů v Národní galerii

20.07.2015 16:40

Milan Knížák, bývalý ředitel Národní galerie, poskytl serveru Lidovky.cz rozhovor ke zprávě NKÚ o inventarizaci. A prý byl velice naštvaný.

Naštvaný Milan Knížák odpovídal na téma rozkradených obrazů v Národní galerii
Foto: ngprague.cz
Popisek: Národní galerie

Knížák prý z inventury NKÚ v Národní galerii nevyvozuje osobní zodpovědnost, protože skončil v polovině roku 2011, přičemž inventura skončila až v roce 2012. „Se mnou to nemá nic společného, já jsem žádný problém nemohl řešit,“ řekl Lidovkám.

Vyjádřil se i ke zmizelé kresbě Jana Zrzavého, kterou Národní galerie zapůjčila na výstavu do Amsterdamu a která se už nevrátila. „Nepamatuji si nic, co s touto kauzou souvisí. Je mi líto, nemůžu vám nic říct, protože si to zkrátka nepamatuji,“ řekl a dodal, že problémů bylo více. „Na výstavu si samozřejmě vzpomínám. Nevím ale, jestli jsme zrovna potom něco řešili,“ upřesnil poté.

Bývalý ředitel Národní galerie se rovněž pořádně rozčílil na redaktory Lidovek poté, co byl dotázán, jestli se zapůjčená díla častěji nevracela. „Víte co, neútočte na mě. Za mého ředitelování se udělalo tolik práce, kolik se neudělalo nikdy předtím ani nikdy potom,“ bránil se a dodal, ať si hledají program na léto mimo něj.

Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE.

Později prý Knížák napsal Lidovkám SMS, kde podotýká, že ve zprávě NKÚ stojí, že NG v roce 2002 neprovedla inventuru sbírky umístěné v depozitáři Zbraslavského zámku a neinformovala policii o chybějících předmětech, které se ztratily v souvislosti s povodněmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…