Naštvaný Petr Nečas zle komentoval záznam ze zatýkání Nagyové, který včera pustil Moravec

23.12.2013 8:55

Expremiér Petr Nečas je přesvědčen, že záznam ze zatýkání Jany Nagyové i přes sestříhání a další počitačové úpravy dokazuje, že zásah policie byl neadekvátní. Nečas také serveru Týden.cz řekl, že zveřejnění videa v ČT v Otázkách Václava Moravce považuje za vážné narušení svobod své současné manželky a proto věc předali právníkům.

Naštvaný Petr Nečas zle komentoval záznam ze zatýkání Nagyové, který včera pustil Moravec
Foto: Radim Panenka
Popisek: Expremiér Petr Nečas dorazil ve čtvrtek ráno k výslechu v kauze Nagyová

Anketa

"Hovadský přístup, prasácká hra, lidské svině". Tak mluví Petr Nečas o policii a žalobcích. Máte pro něj pochopení?

9%
91%
hlasovalo: 4282 lidí

Záznam zveřejnil šéf ÚOOZ Robert Šlachta a odůvodnil to tím, že chtěl vyvrátit Nečasovy útoky na policii, a to, že policie nepostupovala při zatýkání adekvátně a demonstrativně používala sílu.

Jenže Petr Nečas tvrdí, že dvacetiminutový záznam byl sestříhán a dokonce počítačově upraven. Přesto je tam podle jeho slov slyšet při záběrech z ložnice a z některých místností křik policistů, kteří "doslova ječí", cituje Týden.cz Nečase, který je přesvědčen, že i zmanipulovaný sestřih dokazuje jeho tvrzení.

"Záznam dokazuje, že vzhledem k velmi klidnému a důstojnému chování mé ženy bylo množství nasazených policistů, i použité prostředky, naprosto neadekvátní, na to by stačili dva policisté v civilu," je přesvědčen Nečas. Na záběrech totiž kromě množství policistů v bytě není vidět, kolik jich bylo ještě u aut před domem. "Jako by jeli zatýkat Kajínka nebo někoho takového," dodal Nečas.

Jde o narušení svobod Jany Nagyové

Podle Nečase policie při zadržení postupovala neadekvátně a demonstrativně používala sílu. Týdnu.cz nabídl i možné vysvětlení onoho demonstrativního použití síly.  "Na záběrech je vidět, že moje žena byla velmi klidná a byla odváděna bez pout. Protože tam nebyly televizní kamery," říká expremiér a poukazuje dále na ty úkony, kdy už byly kamery přítomny.

"To byla manifestačně vláčena v poutech, dokonce v tzv. medvědovi. Již tyto záběry z tohoto zadržení dokazují, že k poutům nebyl žádný důvod a že tyto důvody neviděli ani policisté, kteří prováděli zadržení," říká Nečas.

Zveřejnění videa je podle Nečase vážné narušení svobod a Nečasovi proto věc předali právníkům, řekl serveru Týden.cz expremiér. Je o tom přesvědčen i právník Josef Lžičař, který k tomu mimo jiné řekl: "Oni ukáží odposlechy z trestních řízení, pouští se záznamy a vlastně ten člověk je dehonestován dříve, nežli soud rozhodne o tom, jestli se stal trestný čin či nikoliv," uvedl Lžičař.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…