Nátlak! Ale... Karel Janeček a očkování: Nové vyjádření

22.11.2021 10:35 | Ze sítí

Když miliardář Karel Janeček promluvil na konci pořadu Český slavík, vyvolal u některých lidí pobouření, stejně tak svým klipem, kde vyzývá, aby lidé už nikdy nedovolili, aby bylo zakázáno zpívat. A na některé výtky reagoval Janeček na sociálních sítích. „Zachování přirozené imunity dětí vnímám jako důležité. Jsem proti plošnému očkování dětí proti covidu,“ prohlásil Janeček a odmítl, že by situaci zlehčoval.

Nátlak! Ale... Karel Janeček a očkování: Nové vyjádření
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář Karel Janeček při proslovu

Anketa

Líbil se vám proslov Karla Janečka na Českém slavíkovi?

61%
28%
hlasovalo: 33585 lidí
V pátek se na české obrazovky vrátila anketa Český slavík. A pobouření pak vyvolal proslov jejího nového majitele, Karla Janečka, který jednak propagoval svůj volební systém, který prohlásil za „klíč k prosperitě, budoucnosti a sjednocení společnosti“ pro Česko i svět. „Bohužel, dnešní doba není jednotná. Jsme rozděleni, je to obrovský problém. Nesmíme se nechat dále rozdělovat,“ řekl.

„Zkusme nepodléhat strachu, zkusme být odvážní. Ano, jsme tady dočasně, můžeme umřít. Ale nesmíme se bát. Pokud se budeme bát, naše životy budou horší, naše životy budou špatné. Udělejme vše pro to, aby se naše děti mohly smát. Abychom byli sjednocení. Nesmíme už nikdy udělat, že jim zavřeme školy, upřeme jim právo na vzdělání, to nejdůležitější,“ apeloval miliardář.

„Nepodléhejme manipulacím a hrozným nátlakům. Nesmíme podlehnout tomu nátlaku na očkování našich dětí proti nemoci, která je nijak neohrožuje. Nesmíme kvůli našim strachům připustit to, abychom riskovali, hazardovali s imunitou našich dětí, abychom hazardovali s jejich zdravím. Budoucnost našich dětí musí být naší absolutní prioritou,“ vyzýval Karel Janeček a prohlašoval, že je potřeba najít harmonii. TV Nova se pak od jeho slov distancovala.

Na kritiku pak Janeček reagoval na sociálních sítích. A to když byl obviněn, že kvůli němu budou umírat děti nebo dostanou PIMS (zánětlivý multisystémový syndrom dětí). „Kolik dětí zbytečně zemře, nebo prodělá PIMS kvůli lidem, jako je Karel Janeček nebo Jan Vojáček? Chlapi, kašlete v tomto případě na ezo, věda je věda, toto jsou těžké akutní stavy. Doma si dělejte, co chcete, ale uvědomte si, že ovlivňujete i ostatní,“ vzkazoval Leopold König.

„Společenský nátlak a vyvolávání strachu odpírá možnost svobodné volby rodičů ohledně očkování dětí. Zachování přirozené imunity dětí vnímám jako důležité. Jsem proti plošnému očkování dětí proti covidu. Respektuji, že v určitých případech může očkování sehrát pozitivní roli,“ odpovídal miliardář.

„Nebojte, brzo zákaz zpěvu bude. Nic jiného než lockdown nás nečeká, přes 22 000 nakažených, nápor v nemocnicích a vy to jen zlehčujete,“ peskovala Janečka Helena Dolanová. „Určitě nejde o zlehčování situace, vybízení k nezodpovědnosti. Cílem klipu je inspirace k jednotě a společnému řešení současných problémů,“ vysvětloval miliardář.

Janeček byl také obviněn, že umetl cestu k moci Andreji Babišovi. „Nikdy jsem mu nepomohl. On využíval dobrého jména protikorupčního fondu, ale bez mé podpory či kontaktu,“ namítl.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…