Ne, pane předsedo, my vás nechceme. Jihočeši odmítli nominovat Sobotku na předsedu

28.01.2017 17:52

Jihočeští sociální demokraté dnes na krajské konferenci v Hluboké nad Vltavou neschválili nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na předsedu strany. Předcházejících 12 krajských konferencí Sobotku v čele strany podpořilo. Na prvního místopředsedu Jihočeši navrhli Jeronýma Tejce. O výsledcích jihočeské krajské konference ČTK informoval krajský tajemník strany Karel Vrkoč.

Ne, pane předsedo, my vás nechceme. Jihočeši odmítli nominovat Sobotku na předsedu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

O nominaci do vedení strany budou ještě jednat sociální demokraté v Moravskoslezském kraji. Volební sjezd ČSSD se koná letos v březnu. Nominaci Sobotky na předsedu ČSSD podpořilo na jihu Čech 56 ze 144 účastníků krajské konference, uvedl Vrkoč. Jihočeskou organizaci ČSSD i po dnešku povede hejtman Jiří Zimola, který je řazen ke stranickým kritikům Sobotky.

Prvním místopředsedou ČSSD by podle většiny regionálních organizací měl zůstat ministr vnitra Milan Chovanec, kterého si po svém boku přeje i Sobotka. Tejce na tuto funkci kromě Jihočechů nominovala zatím jen jihomoravská ČSSD. Členové strany na Vysočině na prvního místopředsedu nenavrhli nikoho.

Nominaci na posty řadových místopředsedů dnes v Jihočeském kraji získali Lenka Teska Arnoštová, Petr Dolínek, Lubomír Zaorálek a Jan Hamáček. Neuspěla naopak Michaela Marksová.

V krajských volbách sociální demokraté na jihu Čech zvítězili a Zimola potřetí obhájil místo hejtmana. Kraj vede koalice ČSSD, ANO a hnutí Jihočeši 2012.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…