Neblbněte! Naštvaný Kováčik krotil volební komisi. Kvůli Parlamentním listům

27.05.2020 20:48

Do Rady České televize usednou moderátor Lubor Xaver Veselý, ekonomka Hana Lipovská a novinář Pavel Matocha. O doplnění Rady ČT dnes rozhodli poslanci. Jako jeden z prvních to okomentoval komunistický poslanec Pavel Kováčik.

Neblbněte! Naštvaný Kováčik krotil volební komisi. Kvůli Parlamentním listům
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Pavel Kováčik

Anketa

Prospívá České republice účast ČSSD na vládě?

hlasovalo: 9361 lidí
Předseda komunistických poslanců Pavel Kováčik se po vyhlášení oficiálních výsledků předsedou volební komise Martinem Kolovratníkem (ANO) postavil k pultíku a rozohnil se kvůli ParlamentnímListům.cz. Ty totiž zveřejnily výsledky již dříve.

„Chtěl bych se obrátit na volební komisi a na jejího předsedu, pana Kolovratníka, jestli by nebylo lepší vyhlašovat ty výsledky voleb rovnou od stolu, při počítání výsledků někým z volební komise prostřednictvím Parlamentních listů, které ty výsledky psaly už v jednu hodinu. Myslím si, že to není úplně dobře, že by bylo dobře si udělat ve volební komisi alespoň takový pořádek, nebo taková opatření... Nebo možná stačí jenom prosba – neblbněte, nevysílejte to dřív, než to vyhlásí předseda volební komise oficiálně na mikrofon,“ sdělil Kováčik.

Psali jsme ZDE.

Jak po sečtení výsledků informoval předseda volební komise Martin Kolovratník, o volby do Rady ČT byl mimořádný zájem, odevzdáno bylo celkem 193 lístků, což je vysoce nadstandardní počet. Potřeba tedy bylo 97 hlasů. Hana Lipovská získala 114 hlasů, Pavel Matocha 108 a Luboš Veselý 111. Ostatní kandidáti získali mezi 60 a 80 hlasy. 

Rada ČT je kontrolní orgán České televize a jejího managementu. Má patnáct členů, které volí a odvolává Poslanecká sněmovna, a to tak, aby v ní byly zastoupeny významné regionální, politické, sociální a kulturní názorové proudy. Členové jsou voleni na funkční období šesti let, přičemž každé dva roky je volena jedna třetina členů. Ti mohou být zvoleni opětovně.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…