Nečas kvůli rozvodu přijde o byt. A o společné peníze

16.06.2013 21:21

Premiér Petr Nečas (ODS), který minulý týden oznámil, že se rozvádí, přijde o byt, všechny společné peníze a zaváže se k hypotéce. S odkazem na rozvodové dokumenty to v pondělním vydání píše časopis Týden.

Nečas kvůli rozvodu přijde o byt. A o společné peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas

Časopis uvedl, že za dobu manželství, které trvalo více než 25 let, si Nečasovi našetřili 1,97 milionu korun. Úspory pocházejí hlavně z Nečasových příjmů. Jeho manželka Radka, žena v domácnosti, do rodinného rozpočtu přispívala zřejmě minimálně. Byt v Rožnově pod Radhoštěm, v němž šestičlenná rodina řadu let bydlela, manželé prodají.

Nečas své manželce z prodeje bytu vyplatí minimálně milion. Dále bude splácet hypotéku ve výši maximálně dva miliony korun a 16 200 korun měsíčně do doby, než bude hypotéka čerpána. Bude rovněž platit 15 tisíc korun měsíčně do doby, než jeho žena dostane uvedenou hotovost. Premiér bude hradit i výživné na dvě nezletilé dcery, a to 42 tisíc korun měsíčně, napsal Týden.

O rozvodu se spekulovalo. Stejně tak o Nečasově milence

O rodinných problémech šéfa vlády a ODS se spekulovalo už loni. Oficiálně manželé oznámili, že spolu nežijí a jejich vztah prochází složitým obdobím, letos 17. ledna. Už předtím se Nečas například bez doprovodu partnerky účastnil tradičního novoročního oběda u tehdejšího prezidenta Václava Klause v Lánech.

Bulvární tisk v minulosti spekuloval také o vztahu Nečase a jeho spolupracovnice Jany Nagyové, která je od soboty ve vazbě. Hrozí jí až pět let vězení, je obviněna z podílu na korupci a na nelegálním sledování.

Osud premiérů

Nečas není prvním předsedou české vlády s rozpadlým manželstvím. Z premiérů nebyli rozvedeni pouze Josef Tošovský a Václav Klaus. Rozvod v době nástupu do čela vlády měli za sebou Miloš Zeman, Vladimír Špidla, Stanislav Gross a Jan Fischer. Jiří Paroubek a Mirek Topolánek se rozvedli až po odchodu z funkce, manželství se jim však rozpadlo dříve.

reklama

autor: adr, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…