Nečas měl dost času si smlouvu k sKartám prostudovat, radí Drábek

09.05.2013 19:40

Podle premiéra Petra Nečase byl obsah smlouvy o sKartách dojednán proti vůli vlády. Proti tomu se ale ohradil bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek – premiér měl prý dost času, aby si smlouvy prostudoval.

Nečas měl dost času si smlouvu k sKartám prostudovat, radí Drábek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jaromír Drábek

"Zadávací podmínky veřejné soutěže byly zveřejněny v červnu 2011, smlouva byla uzavřena v lednu 2012. Byl tedy dostatek času, kdyby do toho chtěl premiér zasáhnout," uvedl pro Lidovky.cz Jaromír Drábek.

Navíc poukázal, že legislativní vymezení sKarty prošlo i díky hlasům občanských demokratů. "Vláda schválila legislativní vymezení sKarty i hlasy ministrů za ODS, taktéž poslanecká sněmovna s hlasy poslanců ODS," vysvětluje exministr.

Přitom na čtvrtečních interpelacích si Petr Nečas stěžoval, že obsah smlouvy mezi ministerstvem a Českou spořitelnou byl uzavřen "za zády vlády, bez jejího vědomí a proti její vůli". Smlouvu tehdy dojednal a podepsal první náměstek Vladimír Šiška.

Exministr Drábek přijde sKarty hájit dnes večer do pořadu Michaely Jílkové Máte slovo. Diskuse začíná ve 20:55 na ČT1.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…