Nečas odnese na Hrad Kocourkovu demisi

14.11.2011 6:34

Premiér Petr Nečas (ODS) dnes donese na Hrad demisi ministra průmyslu Martina Kocourka (ODS). Ten odstoupil kvůli podezřelým finančním operacím. Jednalo se o milionové transakce, které pro jeho matku dělala kontroverzní společnost Key Investments v roce 2008.

Nečas odnese na Hrad Kocourkovu demisi
Foto: Repro ČT
Popisek: Exministr Martin Kocourek na tiskové konferenci

Zatím není jisté, zda předseda vlády Václavu Klausovi zároveň řekne i jméno Kocourkova nástupce. O vládním angažmá jednal Nečas s poslancem a ekonomickým expertem strany Michalem Doktorem. Média i poslanci ODS zmiňovali mezi možnými nástupci Kocourka také šéfa poslanců ODS Zbyňka Stanjuru či někdejšího ministra průmyslu Martina Římana. 
    
Kocourkovo "odklonění"

Kocourek možnost korupce v souvislosti s 16 miliony korun na účtu své matky odmítl. Prohlásil, že peníze byly jeho a svěřil je společnosti Key Investments proto, aby je "odklonil" od problémů s rozvodem v roce 2008. 

Ještě před demisí:
Po Kocourkovi na ministerstvu potopa? Spíše hodně velké desky

Politici vládní koalice i jeho straničtí kolegové uvedli, že Kocourek vysvětlení peněz nezvládl, a chtěli jeho odchod. Nečas míní, že Kocourek není v podezření z korupce, jeho kroky ale považuje za nešťastné. Okolnosti milionových obchodu začala zkoumat protikorupční policie.

SLEDUJEME téma zbohatnutí Kocourkovy matky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, nep

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…