Nečas se smál Sobotkovým grafům: Neumíte argumentovat

11.03.2012 15:26

Nedělní televizní duel premiéra Petra Nečase a lídra opozice Bohuslava Sobotky provázela řada vzájemných výpadů ohledně toho, který z nich kdy lže nebo neříká správná data, jak je na tom Česko ekonomicky nebo kdo nás nejvíc zadlužil. Dostalo se i na oblíbené téma: grafy.

Nečas se smál Sobotkovým grafům: Neumíte argumentovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Grafy jsou v nedělních Otázkách Václava Moravce často terčem poznámek, ať už ze strany moderátora či politika, který si jich zásobu přinesl. V minulých letech se výskyt grafů v televizních debatách spíše snižoval - produkce si vyhrazovala právo vystavovat statistiky pouze v ilustračních prostřižích pomocí infografiky - v poslední době se ale síla grafů vrátila. Všiml si toho i premiér Nečas, zatímco Sobotka ukazoval jeden z nich.

"Grafy jsme v minulých letech přestali používat, protože máme být schopni vysvětlit ty věci na nich. Teď se nám kvůli nedostatku argumentační síly grafy vrací," poznamenal premiér. "Takže pan předseda Sobotka tu svůj nedostatek argumentační síly nahrazuje grafy, to jsem už velmi dlouho nezažil."

Premiér se s lídrem opozice sešel ve studiu České televize na víc než hodinu. Mezi probíranými tématy byly fiskální smlouva Evropské unie, finanční ústava České republiky, protievropský prezident Klaus a volby na Slovensku, které s drtivou převahou vyhrál levicový Smer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…