Nečasová prý teď může žádat po státu statisíce. Kvůli kauze se jí nedaří podnikání, vysvětluje advokát

30.05.2015 9:57

Jana Nagyová-Nečasová je nevinná stejně jako důstojníci vojenského zpravodajství, kteří měli na její příkaz sledovat exmanželku premiéra Petra Nečase. A to nemusí být vše. Nagyová strávila více než měsíc ve vazbě a jako nevinná může žádat za tuto újmu na svobodě od státu odškodnění. Stejně jako to již učinil trojlístek ódéesáckých „rebelů“, kteří všichni dostali odškodnění v řádu statisíců.

Nečasová prý teď může žádat po státu statisíce. Kvůli kauze se jí nedaří podnikání, vysvětluje advokát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

Deník Blesk hned na titulní stránce připomenul, že Nagyová, která strávila několik týdnů ve vazbě, by po potvrzení osvobozujícího verdiktu mohla požadovat odškodné. To by se mohlo pohybovat v podobných relacích, jako již obdržela trojice exposlanců ODS, kteří byli rovněž zadrženi při spektakulárním policejním zásahu v červnu 2013.

Deník píše, že by mohla vysoudit od státu odškodné v řádu stovek korun za každý den žalářování, ovšem mohla by požadovat mnohem více jako ušlý zisk nebo jako statisfakci za poškození dobrého jména. A jako největší „chuťovku“ by mohla požadovat náhradu za svůj plat na Úřadu vlády, který za rok 2011 činil s odměnami 185 tisíc měsíčně.

Že to Nagyová bude „hrát“ na poškození dobrého jména, již naznačila i slova, která Blesku řekl její advokát Eduard Bruna. Rozmazávání kauzy včetně toho, že soudkyně rozhodla zveřejnit její telefonní hovory, prý poškozuje její podnikání. Nagyová se nyní živí jako „duševní koučka“.

„Lidé se chovají všelijakým způsobem. Volají jí i nevhodně. Ona si musela dát stránky a oni jí tam píší kvůli kauze různé nevhodnosti, takže to podnikání se jí zatím příliš nedaří,“ řekl Bruna Blesku.

Státní zástupce Rostislav Bajger prý po vynesení rozsudku zůstal jako opařený. „Rozsudek považujeme za nezákonný,“ uvedl před soudní síní. A to ještě nevěděl, co mu doporučil známý podnikatel Ivo Rittig, kterého žalobci rovněž spojovali s Nagyovou. „Kdyby byl Bajger co k čemu, půjde se v klidu zastřelit na dvůr,“ napsal na svůj Twitter.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…