Nečasova vláda? Spolek zaslepených fanatiků, soudí komentátor

23.04.2012 15:55

Politické elity EU se pomalu střídají a noví vedoucí činitelé svých zemí zjišťují, že politika škrtů jejich země opravdu nezachrání. Ve svém textu to píše komentátor Martin Hekrdla, který v této souvislosti vzpomíná především českou vládu. Petr Nečas (ODS) a spol. podle autorova názoru kráčí zaslepeně a fanaticky za dalšími škrty, mínění lidu je přitom nezajímá.

Nečasova vláda? Spolek zaslepených fanatiků, soudí komentátor
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Miroslav Kalousek, Petr Nečas, Karolína Peake

Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) má za sebou další protest občanů a zdá se, že je stále připravena vládnout dál. Komentátor Martin Hekrdla poukazuje na fakt, že vláda občany opomíjí. Nevidí a neslyší, že už ani náhodou nezastupuje většinu národa, jen vzhlíží ke škrtací politice někdejší britská premiérky Thatcherové, kterou dnes vyznává i německá kancléřka Angela Merkelová. Jiné země EU už však zjistily, že tudy cesta nevede. Hekrdlovu úvahu uveřejnil server Týden.cz.

Evropa se od škrtací mantry odvrací

„Nečasova vláda už ovšem nyní zastupuje málokoho, zcela jistě ne kvalifikovanou většinu. Úspěšně si však vsugerovala, že je nepostradatelná. Sugesce - případně autosugesce - je myšlenka přijatá bez rozumové kontroly. Je typická pro byrokratickou rutinu nebo pro utkvělé představy fanatiků,“ vypočítává autor.

Dodává k tomu, že od politiky škrtů se odklonil šéf ECB Mario Draghi, a zjišťuje to i španělský premiér Mariano Rajoy, ve Francii se čeká na to, zda Nicolas Sarkozy vyhraje prezidentské volby. Pokud ne, tak se od politiky škrtů odvrátí i Francie. Zkrátka, politici okolních zemí zjišťují, že škrty nepomáhají, píše autor. Nakonec zůstane jen Německo a Česko, ale pánové Nečas nebo ministr financí Miroslav Kalousek si něco podobného nepřipouštějí, jen stále dokola opakují škrtací mantru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…